„Nem mutatott kellő tiszteletet” – Ryan Mmaeét kitették a keretből

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.09. 17:06
Ryan Mmaee húsz bajnokin három gólt szerzett eddig a Stoke Cityben, de egyelőre kérdéses mikor játszhat legközelebb, mert fegyelmi okok miatt száműzték az első keretből (Fotó: Gety Images)
A Stoke-on-Trent Live terjedelmes cikkben számolt be arról, hogy az angol másodosztályú Stoke City fegyelmi okok miatt kitette az első keretéből a tavaly a Ferencvárostól igazolt marokkói válogatott csatárt, Ryan Mmaeét.

 

Miközben a 24 csapatos Championshipben a bennmaradásért harcoló, 20. helyen álló Stoke Cityre kulcsfontosságú meccsek várnak a következő két fordulóban a tabellán két hellyel előtte lévő Blackburn Rovers, majd a jelenleg két hellyel mögötte álló QPR ellen, kikerült az első keretből a 26 éves marokkói válogatott csatár, a tavaly a Ferencvárostól 1.75 millió fontért szerződtetett Ryan Mmaee – derül ki a Stoke-on-Trent Live cikkéből.

A beszámoló szerint Mmaeét a Stoke City szakvezetője, Steven Schumacher irányította át az U21-es csapat keretéhez, mert fegyelmezetlen volt az edzőpályán. A klub álláspontja szerint nem mutatott kellő tiszteletet a szakmai stáb és a játékostársak felé, ezért most a tartalékok között kell bizonyítania, hogy képes változtatni a viselkedésén, hozzáállásán.

Ennek első lépése lehet, hogy a csatár menedzsmentje kiadott egy közleményt, mely szerint Mmaee szeretne bizonyítani a klubnak.
„Ryan szeretné orvosolni a kialakult szerencsétlen helyzetet, és megmutatná a szurkolóknak, miért érkezett ide. Elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb játékos lehessen a Stoke Cityben, mindent megtesz ennek érdekében. Boldog, hogy itt lehet és bizonyítani szeretne” – fogalmaz a közlemény.
Mmaee egyike volt a Stoke 19 nyári szerzeményének, ám egyelőre nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, sem a viselkedésével, sem a teljesítményével, hiszen 20 bajnokin csak három gólt szerzett a csatár. A cikk szerint a télen volt iránta érdeklődés a ma záruló török piacról, de a fenti közlemény alapján valószínűleg marad az angol csapatnál – egyelőre a tartalékoknál. Múlt héten már a Leicester City elleni meccsen (5–0-s vereség) sem volt a keret tagja. 

„Az első napon meghatároztuk, hogy mit várunk el az edzőpályán. Volt rá több példa is, amiket most nem kell részleteznem, hogy Ryan ennek nem felelt meg. Nem tisztességes valamit követelni a csapattól, ha közben van olyan játékos, aki cserbenhagyja a stábot és a társait. Ki kell állnunk amellett, amit megkövetelünk a játékosoktól. Ezért ebben a pillanatban Ryan nem bevethető. Az ajtó végérvényesen senki előtt sem záródik be, de változtatnia kell a nézőpontján, ha vissza akar térni a csapatba” – nyilatkozta Mmaee „száműzése” kapcsán Steven Schumacher. 

Ryan Mmaeéval – akinek a testvére, a védő Samy Mmaee jelenleg is az FTC játékosa – már a Ferencvárosban is akadtak motivációs problémák, az öltözőben is megosztó személynek számított és a szurkolókkal is akadt nézeteltérése. A jelek szerint Angliában sem változott meg gyökeresen a viselkedése...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik