Szoboszlai Dominik visszatérhet a sokkos állapotban lévő Liverpoolba

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.01.28. 10:42
Szoboszlai Dominik csaknem egy hónap elteltével játszhat ismét tétmeccsen – ha pályára lép vasárnap a Norwich ellen (Fotó: AFP)
Jürgen Klopp pénteki bejelentése – az idény végén elhagyja a Liverpool kispadját – megrázta a klubot és a szurkolókat is, ám az élet nem áll meg, a csapatnak vasárnap a Norwich elleni FA-kupa-mérkőzésen kell helytállnia. A találkozón visszatérhet a január elsején megsérülő Szoboszlai Dominik.

Nem spórolnak a jelzőkkel Angliában, mondván, a Liverpool-szurkolók gyakorlatilag sokkos állapotban várják a vasárnapi, Norwich elleni FA-kupa-mérkőzést, miután Jürgen Klopp, a csapat menedzsere pénteken bejelentette, hogy kilenc év után elhagyja az Anfieldet. Az edző sajtótájékoztatója után rögvest elkezdődtek a találgatások és a jóslatok az utódlásával kapcsolatban, a brit sajtóban továbbra is erősen tartja magát az elképzelés, hogy a jelenleg a Bayer Leverkusent edző Xabi Alonso válthatja a németet a Liverpool kispadján. Több médium is lehozta a hírt, hogy Xabi Alonso és a Leverkusen között létezik egy szóbeli megállapodás, amely szerint feltétel nélkül elengedik azokhoz a klubokhoz, amelyeknél játékos-pályafutása során megfordult. Ugyanakkor a Liverpool vezérigazgatója, Billy Hogan is sajtótájékoztatót tartott, s arról beszélt, hogy az új menedzser kinevezése előtt új sportigazgatót igazol a klub (a tavaly nyáron érkező Jörg Schmadtke a januári átigazolási időszak végéig marad hivatalban), és csak utána döntenek a vezetőedző személyéről.

„Először begyűjtünk minden lehetséges adatot, feldolgozzuk, és csak utána tesszük meg a kellő lépéseket. Nem tudok ütemtervet mondani, és minden tervezés a színfalak mögött zajlik majd” – jelentette ki Billy Hogan, aki annyit azért elárult, hogy az új sportigazgató, majd a menedzser személyéről a Liverpool főrészvényese, John W. Henry, illetve a klubot vezető cég, a Fenway Sports Group elnöke, Mike Gordon dönt.

A Liverpool idénybeli utolsó hazai mérkőzésére, azaz Jürgen Klopp búcsúmeccsére az Anfieleden, a Wolverhampton elleni, május 19-i bajnoki találkozóra a másodlagos piacon kapható jegyek ára máris az egekbe szökött: a Daily Star információi szerint a jelenleg elérhető legdrágább belépő, áfával, 24 480 fontba kerül. Jürgen Klopp és a csapat ugyanakkor profi módon immár csak a Norwich elleni találkozóra koncentrál, amelyen kis szerencsével visszatérhet a január elsején combizomsérülést szenvedő Szoboszlai Dominik is.

„Dominikkal már számolok – mondta még csütörtökön az FA-kupa-meccset felvezető sajtótájékoztatóján Klopp a magyar légióssal kapcsolatban. – Teljes értékű munkát végez, ami azt jelenti, készen áll rá, hogy játékperceket kapjon.”

Tekintve, hogy a középpályás valóban teljes értékű munkát végzett a pénteki edzésen, szombaton pedig nem érkezett rossz hír az állapotáról, minden bizonnyal ott lesz az Anfielden a Norwich elleni mérkőzésen – amelyen a tizenhat közé jutásért játszik a Liverpool –, bár nagy valószínűség szerint a kispadon kezd, és az eredmény alakulásától függően száll be a játékba.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT (AZ ELSŐ OSZTÁLYÚ CSAPATOK VASÁRNAPI MÉRKŐZÉSEI)
12.45: West Bromwich Albion (II.)–Wolverhampton Wanderers (Tv: Spíler1)
15.30: Liverpool–Norwich City (II.) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
17.30: Newport (IV.)–Manchester United (Tv: Spíler1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik