Norvégia: Haaland megsérült Feröer ellen – Guardiola nagyon mérges?

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.17. 11:13
null
Erling Haaland sérülést szenvedett (Fotó: Getty Images, archív)
Csütörtök este Norvégia labdarúgó-válogatottja felkészülési mérkőzésen 2–0-ra legyőzte Feröert. A norvég csapat legnagyobb sztárja, Erling Haaland a találkozó utolsó perceiben megsérült, s a norvég sajtó azt találgatja, hogy a klasszis klubja, a Manchester City, valamint vezetőedzője, Pep Guardiola mennyire lehet dühös a történtek miatt.

 

Erling Haaland a második félidő kezdetekor, már 2–0-s vezetésnél érkezett a pályára. Sokakat megijesztett a lefújás előtt, hiszen rossz mozdulat miatt maga alá gyűrte a lábát, kifordult a bokája, amelynek következtében másodpercekre a földre zuhant.

A válogatott orvosa, Ola Sand a találkozót követően a norvég VG-nek elmondta, hogy ez ugyanaz a sérülés, amelyet ősszel, az AFC Bournemouth elleni Premier League-meccsen is elszenvedett: „Enyhén kifordult a bokája, ezen a ponton kissé sérülékeny. Az eset pillanatában nagyon fáj, de ez hamar elmúlik. Most azt mondom, nincs nagy gond, pénteken okosabbak leszünk.”

A portál rögtön azt fejtegette, a Manchester City nagyon nem örülhet annak, hogy Haaland felkészülési mérkőzésen sérül meg. Szakemberek arról nyilatkoztak a honlapnak, hogy szerintük Pep Guardiola vezetőedző egyáltalán nem támogatta Haaland pályára lépését, annak örült volna legjobban, ha ez meg sem történik.

Stale Solbakken norvég szövetségi kapitány is nyilatkozott ezzel kapcsolatban a portálnak, rögtön elhessegette a gondolatot, hogy bármilyen konfliktus lenne a klub és a válogatott között: „A nemzeti együttesnél töltött időszakom alatt nem kaptunk megkeresést Pep Guardiolától. Erling nagyon szeret a válogatottban játszani. Mindenkivel remek kapcsolatot ápolunk, sosem tapasztaltuk a szóban forgó problémát.”

Haaland állapotáról azóta nem érkezett új információ, eddig tehát annyit tudunk, valószínűleg nem súlyos a sérülése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik