Edzősors: az MLS-ből menesztett Rooney visszatérhet Angliába – sajtóhír

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.10.09. 16:52
null
Wayne Rooney ismét Angliában edzősködhet (Fotó: Getty Images)
Az angol másodosztályban szereplő Birmingham City a klub honlapján jelentette be, hogy megválik John Eustace menedzsertől. Az utódja a Sky Sports értesülései szerint az MLS-ben szereplő D. C. United által napokban menesztett Wayne Rooney lehet.

 

Ahogy arról beszámoltunk, a Wayne Rooney vezette D. C. United nem jutott rájátszásba az amerikai profi labdarúgóligában (MLS), ami a játékosként 120-szoros angol válogatott munkájába került. Azonban könnyen lehet, hogy Rooney hamarosan visszatérhet Angliába, egész pontosan a másodosztályban szereplő Birmingham élére.

A Birmingham mindössze 15 hónap után megvált menedzserétől. John Eustace 2022 nyarán érkezett meg Birminghambe, ahol első idényében a bennmaradást érő 17. helyen végzett csapatával. A Birmingham ebben az idényben 11 fordulót követően 18 ponttal a tabella 6. helyén áll. A csapat vezetősége ennek ellenére nem volt elégedett Eustace munkájával, ahogy a közleményben írják: szeretnének egy olyan menedzsert, aki nemcsak az első csapat, hanem az egész klub identitásának és játékstílusának kialakításáért is felel.

A győztes mentalitást elhozó edzőt a klub – melyben Tom Brady, az amerikai futball hétszeres Super Bowl-győztes ikonja is kisebbségi részvényes – később jelenti be. A Sky Sports szerint Rooney lehet a befutó, de megjegyzik, hogy hivatalos beszélgetés még nem történt a klub és a menedzser között. A szurkolók alapvetően elégedettek voltak Eustace munkájával, aki stabilizálta a klubot egy nehéz időszak alatt. A Birminghamben nem lenne példa nélküli a váltás, korábban a szintén jól dolgozó Gary Rowettet küldtél el a nagyobb nevű Gianfranco Zola kedvéért. Zola akkor a hetedik helyen vette át a csapatot, majd 24 mérkőzésen csak két győzelmet tudott felmutatni, amivel a 21. helyre estek vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik