PL: az Ajaxtól igazolt középpályást a West Ham – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.08.28. 07:24
null
Mohammed Kudus a West Ham Unitedhoz igazolt (Fotó: whufc.com)
Mint ismert, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United érdeklődött a holland bajnokságban szereplő Ajax ghánai középpályása, Mohammed Kudus iránt. A két csapat vasárnap este mindenben megállapodott, és a 23 éves játékos csatlakozott a „kalapácsosokhoz”.

 

Noha az angol klubok közül a Brighton és a Chelsea is érdeklődött Mohammed Kudus iránt, végül egy harmadik PL-csapat, a West Ham United lett a befutó. A „kalapácsosok” a klub honlapján jelentették be, hogy leigazolták a ghánai játékost, aki ötéves szerződést írt alá.

Kudus 87 mérkőzésen lépett pályára az Ajax felnőttcsapatában, ezeken a találkozókon 27 gólig és 12 gólpasszig jutott. A West Ham 43 millió eurót fizetett Kudus játékjogáért, ami különböző feltételek teljesülése esetén 46 millióra ugorhat.

„Gyerekkorom óta arról álmodom, hogy egy ilyen bajnokságban játszhassak. De itt még nincs vége, tovább akarok menni”nyilatkozta a klub honlapjának Kudus, aki a West Hamben a 14-es számú mezt viseli majd.

David Moyes, az angol csapat menedzsere is örül a ghánai játékos érkezésének. „Ő egy fantasztikus fiatal tehetség, aki már a legmagasabb szinten tündökölt az Ajax színeiben a Bajnokok Ligájában, és 23 éves korára már több mint 150 mérkőzésen lépett pályára” – mondta Moyes.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik