Angol Ligakupa: a címvédő és Szoboszlaiék otthon, a City Newcastle-ban játszik – sorsolás

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.31. 13:32
null
A Manchester City és a Newcastle United augusztus 19-én már megütközött egymással a bajnokságban, Manchesterben 1–0-ra nyertek Guardioláék (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a héten Ligakupa-mérkőzéseket rendeztek Angliában, s kialakult a legjobb 32 mezőnye. A 3. fordulóban már a nemzetközi kupaporondra kijutó nyolc csapat is becsatlakozik, többek között a címvédő Manchester United, a triplázó Manchester City és a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool is.

 

A szerda esti sorsoláson a címvédő Manchester United az élvonalbeli Crystal Palace-t kapta, de az Old Traffordon játszhat. Az előző kiírás másik döntőse, a Newcastle United már nem volt ennyire szerencsés, ugyanis a Manchester Cityt fogadja. A Szoboszlai Dominikot soraiban tudó Liverpool a Leicester Cityvel futballozhat az Anfielden, amelyet a nyáron felkészülési meccsen 4–0-ra legyőzött.

Nem vár könnyű feladat egyik észak-londoni sztárcsapatra sem: az Arsenal a Brentford otthonában, míg a szerdán továbbjutó Chelsea a Brighton & Hove Albionnal néz majd farkasszemet.

A legjobban a Burnley járt (persze a kupákban bármi előfordulhat), hiszen Vincent Kompany együttese a negyedosztályú Salford City ellen harcolhatja ki a továbbjutást. A Kerkez Milost szerepeltető AFC Bournemouth a másodosztályú Stoke Cityvel csap össze.

A Tottenham Hotspur már nincs versenyben, kedden a szintén Premier League-ben szereplő Fulham ellen esett ki tizenegyespárbajban.

Az angol Ligakupa 3. fordulóját a szeptember 25-i héten minden bizonnyal kedden és szerdán rendezik. A továbbjutás most is egy meccsen dől el, s amennyiben a rendes játékidő döntetlennel zárul, úgy a tizenegyesrúgások döntenek.

A sorozatban az első négy osztály 92 csapata vesz részt, a harmadik körben már csak 32 van versenyben. A döntőt 2024. február 25-én rendezik a londoni Wembley Stadionban.

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT (szeptember 26. – 27.)

Ipswich Town (II)–Wolverhampton Wanderers
Exeter City (III)–Luton Town
Aston Villa–Everton
Manchester United–Crystal Palace
Port Vale (III)–Sutton United (IV)
Bradford City (IV)–Middlesbrough (II)
AFC Bournemouth–Stoke City (II)
Lincoln City (III)–West Ham United
Brentford–Arsenal
Chelsea–Brighton & Hove Albion
Salford City (IV)–Burnley
Fulham–Norwich City (II)
Blackburn Rovers (II)–Cardiff City (II)
Liverpool–Leicester City (II)
Newcastle United–Manchester City
Mansfield Town (IV)–Peterborough United (III)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik