Chelsea: öt évbe került kilökni a metróból a párizsi férfit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.22. 13:56
Több évig nem látogathat futballmérkőzéseket az a négy Chelsea-szurkoló, akik a bíróság szerint nem engedtek felszállni egy fekete férfit egy párizsi metrószerelvényre. 

2015 februárjában a Chelsea a PSG vendégeként lépett pályára a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A párharc első mérkőzését megelőző órákbannéhány brit drukker nem engedett a metróra szállni egy helyi lakosú, fekete bőrű férfit, Souleymane Syllát. „Rasszisták vagyunk, rasszisták vagyunk, és nekünk így jó" – énekelték neki közben.Chelsea a PSG vendégeként lépett pályára a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A párharc első mérkőzését megelőző órákbannéhány brit drukker nem engedett a metróra szállni egy helyi lakosú, fekete bőrű férfit, Souleymane Syllát. „Rasszisták vagyunk, rasszisták vagyunk, és nekünk így jó" – énekelték neki közben.



A kilökésért és a rasszista megnyilvánulásokért felelősnek vélt szurkolókat hamar azonosították, júliusra pedig ítélet is született az ügyben. A négy férfiből hárman öt, egyikük pedig három évig nem látogathat futballmérkőzéseket, sem Angliában, sem azon kívül.

Az ítéletet meghozó bíró szerint a Chelsea-szurkolók viselkedése kimerítette a rasszista gyűlölködés fogalmát – írja a BBC.

Az eltiltottak között van korábbi rendőr, emberjogi aktivista és pénzügyi szakértő is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik