Aston Villa: Az FTC-nél szerzett tapasztalat segített - Lowton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.20. 16:11
A ferencvárosi időszak adott lökést Matt Lowtonnak, az Aston Villa 24 éves védőjének ahhoz, hogy Premier League-szintű játékossá váljon. Erről ő maga beszélt a birminghami klub honlapján.

Lowton a 2009–2010-es idényben 20 évesen került kölcsönben az FTC-hez a Sheffield Unitedtól, és az NB II-ből az élvonalba segítette a zöld-fehéreket. A játékos, miután visszakerült Sheffieldbe, alapember lett a Unitedban, és az Aston Villa egy éve hárommillió fontot fizetett érte – jó vásár volt, az idény 38 bajnokijából 37-en játszott, és két gólt szerzett, többek között az Arsenal is felfigyelt rá.

„Mielőtt Magyarországra kerültem, tartalékbajnokikat játszottam, és a menedzser azt mondta, menjek el külföldre, hogy első csapatban játszhassak – mondta Matt Lowton a Villa honlapjának. – Alig húszévesen kerültem külföldre, s nemcsak egyedül kellett élnem, az első csapatba is bekerültem, ami nagy felelősség volt. Ez az élmény segített abban, hogy gyorsan felnőtté váljak, megszokjam a nagy közönséget, az éles meccseket és a három pont megszerzésének kényszerét. Nagyrészt ennek köszönhetem, hogy most itt vagyok."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik