Cesc Fabregas azt ígéri, fognak még ők trófeákat nyerni

Vágólapra másolva!
2008.04.28. 18:39
Cesc Fabregas nyerte az angol hivatásos labdarúgók szervezetének (PFA) legjobb fiatal játékosnak kiadott idei díját. A spanyol középpályás a „nagyok” közt is ott volt a tűz közelében, hiszen csupán Cristiano Ronaldo, Fernando Torres és Steven Gerrard előzte meg.
Cesc Fabregas: jövőre már ő irányít a pályán?
Fotó: Imago
Cesc Fabregas: jövőre már ő irányít a pályán?
Cesc Fabregas: jövőre már ő irányít a pályán?
Fotó: Imago
Cesc Fabregas: jövőre már ő irányít a pályán?

Az Arsenal kiváló rajtja után úgy tűnt, hogy az „ágyúsok” csodálatos szezont fognak futni. Ám márciusban megtört a kezdeti lendület, és előbb a bajnokságban kezdett botladozni a londoni csapat, majd a BL-ben is elbukott a Liverpoollal szemben.

Bár Arsene Wenger csapatának teljesítménye így sem lebecsülendő, mind a szurkolók, mind a játékosok megnyilvánulásaiban érződik némi csalódottság.

Fabregas a PFA díjátadóján arról beszélt, hogy egy csapatot az elért eredmények minősítenek. „Ami egyedül számít, az a trófea” - mondta a spanyol. Majd gyorsan hozzátette: „Idén nem nyertünk semmit, de ez nem lesz így a következő szezonban.”

Az Arsenal fiatal játékszervezője tehát előre tekint, és hogy mire alapozza a pozitív hozzáállást? Épp az idei szezonra: „a tapasztalat által megedződött a csapat, így képesek leszünk címeket szerezni.”

Fabregas William Gallas távollétében már többször töltötte be a csapatkapitányi posztot, és az Emirates Stadium környékén gyakran hangzik el, hogy hosszútávon is ő lenne az ideális „cséká”.

Fabregas erről így nyilatkozott: „Nem tudom, ezt a dolgot a Főnöknek kell eldönteni. Tisztelem Williamet azért, amit elért a futballban és azért is, amit most tesz érte. Szerintem, jó munkát végez.”

„A legfontosabb, hogy mindent megtegyek a pályán, számomra egyedül ez számít” - zárta szavait a spanyol válogatott játékos.

Az Arsenal hétfő este 21.00 órától a Derby County együtteséhez látogat az angol bajnokságban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik