PL: Haaland volt az év legjobbja a profi labdarúgók szervezeténél

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.30. 08:25
null
Erling Haaland a PFA év játékosának járó trófeával (Fotó: Twitter/Erling Haaland)
A Manchester City norvég gólgyárosát, Erling Haalandot választotta meg az év legjobbjának az angol profi labdarúgók szervezete (PFA). Bukayo Saka a legjobb fiatal, Chuba Akpom a másodosztály (Championship) legjobbja, míg a nőknél Reece James húgát, Lauren Jamest is díjazták.

 

Erling Haaland kapta a legjobb játékosnak járó díjat az angol profi labdarúgók szervezetének (PFA) átadóján. A norvég gólgép triplázott a Manchester Cityvel, bajnokságot, FA-kupát és Bajnokok Ligáját is nyert. Rekordot jelentő 36 gólt szerzett a Premier League-ben, a BL-ben pedig egymaga ötöt vágott az RB Leipzig ellen. Haaland lett az első nem angol játékos Ruud van Nistelrooy óta, aki a debütáló idényében nyerte meg a díjat.

Bukayo Sakát választották az év legjobb fiatal játékosának, az Arsenal szélsőjét már a negyedik alkalommal jelölték a díjra, most nyert először. „Hihetetlen érzés” – nyilatkozta az angol játékos, miután átvette a díjat.

A Championship legjobbja a Middlesbrough csatára, Chuba Akpom lett, a harmadosztályban Conor Chaplin, a negyedik vonalban pedig Andy Cook kapta a díjat. Rachel Dalyt választották a legjobb női játékosnak, aki 22 meccsen 22 gólt szerzett első idényében az Aston Villában. Reece James húga, a szintén angol válogatott Lauren James lett a legjobb fiatal a nőknél, ő testvéréhez hasonlóan a Chelsea-t erősíti. Az érdemrendi kitüntetést Ian Wright, a Crystal Palace és az Arsenal legendája kapta.

A Manchester City és az Arsenal dominálja az év csapatát, előbbiből öt, utóbbiból négy játékos is bekerült.

A PFA ÉV CSAPATA
Aaron Ramsdale (Arsenal)– Kieran Trippier (Newcastle United), John Stones (Manchester City), Rúben Dias (Manchester City), William Saliba (Arsenal) – Kevin De Bruyne(Manchester City), Rodri (Manchester City), Martin Ödegaard (Arsenal), – Bukayo Saka (Arsenal), Erling Haaland (Manchester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik