Buzsáky 10-es számú mezben segíti Ecclestone és Briatore csapatát

Vágólapra másolva!
2007.10.30. 14:36
Az angol labdarúgó-bajnokság második osztályában szereplő Queens Park Rangers egyelőre két hónapra kölcsönvette, majd januártól két és fél évre szerződteti Buzsáky Ákost. A nagy múltú klub, amelynek tulajdonosa a Formula-1 világából jól ismert Bernie Ecclestone és Flavio Briatore.
Buzsáky Ákos (jobbra) nagy reményekkel igazolt a QPR-hoz
Action Images
Buzsáky Ákos (jobbra) nagy reményekkel igazolt a QPR-hoz
Buzsáky Ákos (jobbra) nagy reményekkel igazolt a QPR-hoz
Action Images
Buzsáky Ákos (jobbra) nagy reményekkel igazolt a QPR-hoz

A QPR hivatalos honlapja örömmel számolt be Buzsáky megszerzéséről. A csapat új játékosa a 10-es számú mezt viselheti majd Luigi De Canio vezetőedző együttesében. A qpr.premiutv.co.uk kiemelte: Buzsáky remekül végzi a szabad- és szögletrúgásokat.

"Nagyon várom már, hogy futballozhassak a csapatban - kezdte bemutatkozó nyilatkozatát Buzsáky, majd így folytatta: - Nagy megtiszteltetés, hogy a 10-es számú mezt kaptam, de számomra ennél fontosabb, hogy milyen teljesítményt nyújtok. Az elmúlt három hétben nem játszottam végig mérkőzést, így nagy várakozással tekintek a Hull elleni szombati találkozó elé."

A hivatalos honlap kiemelte, hogy a QPR szurkolói keserűen emlékezhetnek a magyar futballistára, aki 2005 októberében bevette újdonsült csapata kapuját a bajnokságban. A találkozó 1-1-es eredménnyel zárult, Buzsáky találata pedig a szezon legszebb pillanatai közé tartozott.

"Szép góllal szereztem vezetést csapatomnak, de a Rangers egyenlített, a szurkolók pedig majdnem megőrültek a boldogságtól. A vendégcsapat tagjaként szinte a pokolban érezhettem magam. A QPR-szurkolók rendkívül hálásak, minden támogatást megadnak, ha jól játszik valaki" - jelentette ki Buzsáky.

A hétszeres válogatott középpályás nagy kedvenc volt a Plymouthnál, amely 2005-ben szerződtette az FC Portótól, ő azonban nem akarta aláírni a vezetők által a múlt héten elé tett szerződést.

A 65 másodosztályú bajnoki mérkőzésen eddig nyolc gólt szerző, 25 éves MTK-nevelés ügynöke, Filipovics Vladan segítségével gyorsan talált magának új csapatot: a Queens Park Rangerst.

Az 1882-ben alapított patinás, de hatalmas adósságokkal küzdő klubot augusztusban vásárolta meg a Formula–1-ből jól ismert Bernie Ecclestone és Flavio Briatore.

Ecclestone bejelentette: az új tulajdonosi kör négy éven belül élvonalbeli együttest akar látni a Loftus Roadon. A QPR jelenleg az utolsó előtti helyen álló a 24 csapatos Championshipben.

A gárda keretében számos olyan játékost találunk, aki sztárcsapatban is eltöltött hosszabb-rövidebb időt. Daniele Nardiello és John Curtis a Manchester Unitedben is futballozott, míg Michael Mancienne és Ben Sahar nemrég került kölcsönbe a Chelsea-től. Shabazz Baidoo az Arsenalnál nevelkedett.

A QPR-t nemrég súlyos tragédia rázta meg: augusztus 25-én motorbaleset áldozata lett a 18 éves Ray Jones. ---- V
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik