NS-klub: A címlapra kerülés jelentős mérföldkő volt – Buzsáky Ákos

SMAHULYA ÁDÁM jegyezte le Buzsáky Ákos gondolataitSMAHULYA ÁDÁM jegyezte le Buzsáky Ákos gondolatait
Vágólapra másolva!
2022.02.12. 06:59
null
Buzsáky Ákos hosszú utat tett meg a korosztályos nemzetközi tornától a Portóba szerződésig (Fotó: Török Attila)<br />
Valahol megvan az a doboz. A hússzoros magyar válogatott Buzsáky Ákos édesanyja és nagypapája gyűjtötte az összes róla megjelent cikket, és ezeket azóta is nagy becsben őrzi.

 

Buzsáky Ákos a Porto játékosaként
Buzsáky Ákos a Porto játékosaként

„A költözés óta nem tudom pontosan, hol, de valahol megvan az a doboz tele a rólam szóló, kivágott újságcikkekkel – mondta Buzsáky Ákos. – Szinte minden megvan, ami megjelent. Azt most hirtelen nem tudnám felidézni, mikor szerepelt először a nevem az újságban, de az első emlékezetes cikk az volt, amikor tizenhat évesen részt vettünk egy korosztályos nemzetközi tornán, ahol a mezőny legjobbjának választottak. Erre a mai napig szívesen emlékszem, de mindig megtiszteltetés volt, ha megjelent a nevem a Nemzeti Sportban. Régebben a korosztályos bajnokságokról is volt részletes beszámoló, és akkor is rendre szerepeltem a lapban.”

Az első címlap
Az első címlap

És hogy a később a Portóban, a Plymouthban és a QPR-ban játszó középpályásnak mikor jelent meg először a neve a Nemzeti Sportban? Nos, a digitális archívum szerint 1998. január 28-án, egy serdülő teremtorna kapcsán, amelyen csapata, a Grund FC első helyen végzett, Buzsáky Ákos pedig a torna gólkirálya lett. Persze később is voltak róla készült emlékezetes cikkek, amelyekre a mai napig szívesen emlékszik vissza a jelenleg a BVSC-nél dolgozó, 39 éves volt labdarúgó.

„Természetesen vannak olyan anyagok, amelyek jobban megmaradtak az emlékezetemben – folytatta Buzsáky Ákos. – Amikor tizenhét évesen megszereztem az első gólomat az MTK-ban a Zalaegerszeg ellen, arról is jelent meg egy nagyobb írás, és ha jól emlékszem, először akkor szerepeltem a címlapon, amikor a Portóhoz igazoltam. Az ebből a szempontból is egy jelentős mérföldkövet jelentett, azért címlapon nem mindennap látja viszont magát az ember. Manapság már online figyelem a híreket, de igyekszem naprakész maradni a magyar futballal kapcsolatban”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik