Aliser Uszmanov szagot fogott: már a londoni klub egészét akarja

Vágólapra másolva!
2007.09.21. 20:40
Aliser Uszmanov nem elégszik meg az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Arsenalban eddig megszerzett 21 százaléknyi tulajdoni hányadával. Az milliárdos üzletember egy orosz rádióban nyilatkoztott, és kijelentette: szeretné még tovább növelni részesedését a londoni klubban.
Aliser Juszmanov az egész Arsenalt akarja
Aliser Juszmanov az egész Arsenalt akarja
Aliser Juszmanov az egész Arsenalt akarja
Aliser Juszmanov az egész Arsenalt akarja

Szavazás

Ki lesz a bajnok 2008-ban a Premier League-ben?

Írja be az itt látható számot!
Uszmanov is élőben kíván focimenedzser-játékot játszani. Roman Abramovics Chelsea-bekebelezése után, most egy másik londoni csapat, az Arsenal került egy orosz üzletember célkeresztjébe. A napokban Uszmanov már feltornázta részesedését 21 százalékra, most jelezte: neki ennyi nem elég.

Az orosz média arról számolt be, hogy Uszmanov első körben a részvények 25 százalékát szeretné megszerezni. Ez esetben a milliárdos azon túl, hogy az Arsenallal kapcsolatos összes fontosabb döntést megvétózhatná - ergo nem adhatnák el senki másnak a klubbot - ő lenne a londoni klub főrészvényese.

Ezután a következő cél a tulajdoni hányad 30 százalékának megszerzése lenne, ekkor Uszmanov már ajánlatot tehetne (sőt kötelezően ajánlatot kellene tennie) az Arsenal Holdings egészének megvételére - s ezzel a kör bezárulna.

Mint már arról korábban beszámoltunk, Juszmanov résztulajdonában lévő beruházási cég, a Red and White Holdings keddi bejelentés szerint 21 százalékra növelte tulajdoni részét az Arsenal Holdingsban. Ezzel a társaság az Arsenal második legnagyobb részvényese lett Danny Fiszman mögött, aki jelenleg az értékpapírok 24 százalékát birtokolja.

A Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szoros barátságban álló Uszmanov vagyona - persze ilyen magasságokban csak hozzávetőleges összegről lehet beszélni - 5.5 milliárd dollár a Forbes magazin szerint. Többségi tulajdonosa egy orosz bányavállalatnak, érdekeltségei vannak a telekommunikáció és a sajtó területén is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik