Michael Owen az albánok ellen újra pályára lép a válogatottban

Vágólapra másolva!
2007.05.24. 20:33
Keresztszalag-szakadása miatt Michael Owen a németországi világbajnokság óta nem lépett pályára az angol labdarúgó-válogatottban. Pénteken Burnleyben, az Albánia elleni barátságos mérkőzésen újra címeres mezbe bújhat a Newcastle United gólvágója. Igaz, nem az A, hanem a B csapatban juthat szóhoz.
Michael Owen (középen) pénteken újra pályára lép a nemzeti csapatban
Reuters
Michael Owen (középen) pénteken újra pályára lép a nemzeti csapatban
Michael Owen (középen) pénteken újra pályára lép a nemzeti csapatban
Reuters
Michael Owen (középen) pénteken újra pályára lép a nemzeti csapatban

Michael Owen – aki 1998-ban, a franciaországi vb-n robbant be a köztudatba és az angol nemzeti csapata – a kezdőcsapat tagjaként futhat ki a pályára a Turf Mooron. Az albánok ellen egyébként erősen tartalékos összeállításban szerepelnek a háromoroszlánosok.

Owen ékpárja a Manchester Unitedben gyakran védekező középpályásként szerepeltetett Alan Smith lesz. Most mindketten megmutathatják mit tudnak, bebizonyíthatják, hogy az A-válogatott tétmérkőzésein is lehet rájuk számítani.

Többen is lehetőséget kapnak a bizonyításra, David Bentley, Gareth Barry és Nicky Shorey is meggyőzheti Steve McClaren szövetségi kapitányt, hogy érdemes csatasorba állítani a júniusi, Észtország elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

A többi játékos McClaren bő keretéhez tartozik, ám az Albánia elleni garnitúrából csupán Michael Owennek és Aaron Lennonnak van reális esélye az észtek elleni szereplésre.

A Newcastle United egyébként az angol szövetséghez fordult, a „szarkák” kompenzációs díjat várnak az FA-től, mivel Owennek több mint a szezon felét ki kellett hagynia.

A háromoroszlánosok várhatóan a Scott Carson (Liverpool); Phil Neville (Everton), Ledley King, Michael Dawson (mindkettő Tottenham), Nicky Shorey (Reading); Aaron Lennon, Jermaine Jenas (mindkettő Tottenham), Gareth Barry (Aston Villa), David Bentley (Blackburn); Michael Owen (Newcastle), Alan Smith (Manchester United) összeállításban lépnek pályára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik