Benítez akkor is nagy átalakítást visz véghez, ha összejön a BL-siker

Vágólapra másolva!
2007.05.22. 10:21
Rafa Benítez „forradalmi” átalakítást tervez a Liverpool FC keretében, s szándékától még az sem tántorítja el, ha csapata szerdán este ismét megnyeri a Bajnokok Ligáját. Az angol labdarúgóklub spanyol menedzsere szerint az AC Milan elleni athéni döntő „csak” egy állomás, hosszú távon még nagyobb sikerekre tör a gárda.
Rafa Benítez meg akarja nyerni csapatával az angol bajnokságot
Rafa Benítez meg akarja nyerni csapatával az angol bajnokságot
Rafa Benítez meg akarja nyerni csapatával az angol bajnokságot
Rafa Benítez meg akarja nyerni csapatával az angol bajnokságot

„A döntő csak az út egyik állomása lesz. Javulhatunk a jövőben, a csapatnak aktívnak kell lennie. Akkor léphetünk előre, ha kiváló szellemiségű és tudású futballistákat hozunk az együtteshez. Szükségünk van arra, hogy állandóan előrelépjünk” – jelentette ki Benítez.

A spanyol tréner el is árulta, azt akarja, hogy a Liverpool FC is folyamatosan versenyben legyen az angol bajnoki címért. Ennek érdekében a nyáron jelentős pénzösszeget biztosít az erősítésre az amerikai tulajdonospár, Tom Hicks és George Gillett.

A 2005-ös BL-döntős csapatból az elmúlt időszakban távozott Vladimir Smicer, Igor Biscan és Milan Baros, s az is eldőlt, hogy az isztambuli 11-es párbaj hőse, a kapus Jerzy Dudek, valamint a Liverpoolban ikonnak számító Robbie Fowler is távozik idén nyáron.

„Soka elárul, hogy három szezonon belül másodszor jutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe, de mi többet is el akarunk érni. Nagyon fontos nyarunk lesz, mert szeretnénk folytatni az előrelépést, hogy a következő szezonban is fejlődhessünk. Persze örülnénk az újabb európai kupasikernek, de az a célunk, hogy ne csak ebben a sorozatban nyerjünk. Minden szinten erősek akarunk lenni” – szögezte el a spanyol szakember.

Rafa Benítez elárulta: a nyárra tervezett jelentős keret-átalakítás hátterében nem az áll, hogy elégedetlen lenne csapatával.

„De javulnia kell az együttesnek, hogy készen álljon a kihívásra a Premiershipben. Nem szabad elhinnünk, hogy mindent elértünk a Bajnokok Ligája döntőjével, mert bennünk rejlik az a potenciál, amellyel Európa egyik legjobb klubjává válhatunk. Már most is az egyik legjobb nevű együttes vagyunk, s ezt ki is kell használnunk” – jelentette ki a „vörösök” szakmai főnöke.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik