Henrik Larsson nyárig az MU-ban marad?

Vágólapra másolva!
2007.01.08. 10:17
Bár eredetileg március közepéig adta kölcsön a Helsingborg Henrik Larssont a Manchester Unitednek, lehet, hogy a rutinos svéd futballista a szezon végéig marad az Old Traffordon. Sten-Inge Fredin, a skandináv klub elnöke elengedi játékosát, ha az menni akar.

Remekül mutatkozott be Henrik Larsson, a Manchester United labdarúgócsapatában: a svéd támadó aktívan futballozott, valamint egy góllal is kivette a részét az Aston Villa felett aratott sikerből az FA-kupa harmadik fordulójában.

A rutinos csatár csak kölcsönbe került az Old Traffordra, az eredeti elképzelések szerint március közepén vissza kellene térnie a Helsingborghoz.

Azonban ez a helyzet megváltozhat, ugyanis a Helsingborg elnöke, Sten-Inge Fredin szerint van lehetőség a kölcsönszerződés meghosszabbítására a szezon végéig.
„Amennyiben maradni akar, akkor felvesszük a kapcsolatot a United vezetőivel – mondta az elnök. – Nem akarunk Larsson útjába állni.”

Larsson mindenesetre első mérkőzése után közönségkedvenc lett.
„Szerencsére jól sikerült a bemutatkozásom, de az fontosabb, hogy a csapat győzött. Valóban szép gólt szereztem, de nagyszerű labdát kaptam Wayne Rooneytól.”

A két támadó szemmel láthatólag jól megértette egymást a pályán, mintha nem is első meccsüket játszották volna együtt.
„Egy jó játékos mellett könnyű futballozni, és Rooney valóban egy remek csatár.”

Sir Alex Ferguson is elégedett volt az új szerzeménnyel.
„Nagyon jól játszott Henrik, szerintem rengeteg fontos gólt szerez még manchesteri tartózkodása alatt, ahogy ezt tette karrierje eddigi állomásain is. Ebben hasonlít az MU volt kiválóságához, Eric Cantonához.”

A vesztes csapat edzője, Martin O’Neill is kitért Larssonra, ő pedig igencsak jól ismerheti, hiszen a Celticnél együtt dolgoztak.
„Henrikben mindig benne van a gól. Ő és a Manchester nagyon egymásra találtak, mindkét fél elégedett lehet a másikkal.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik