Sevcsenko: „A vb miatt szenvedek”

Vágólapra másolva!
2006.10.06. 11:44
A Chelsea szurkolói egyelőre még várnak az „igazi Sevcsenkóra”, s lehet, hogy még heteig türelmesnek kell lenniük, igaz a sztár már tudja, miért szenved a mostani szezonban. Az ukrán csatárzseni úgy érzi, nem pihente ki kellőképpen a világbajnokság fáradalmait, ezekben a napokban pedig vírusos betegség hátráltatja a felkészülésben.

„Mindenki pályafutásában vannak csúcspontok és hullámvölgyek. Nálam most jött el a mélypont, gödörben vagyok, amelynek alapvető oka, hogy alaposan elfáradtam a világbajnokságon, s így érkeztem a Chelsea-hez” – árulta el a népszerű klasszis az egyik angol napilapnak.

A londoni Kékek rengeteget várnak Sevcsenkótól, aki csak kétszer volt eredményes az eddigi hivatalos mérkőzéseken. A csatár szerény formáját még feltűnőbbé teszi a partner, Didier Drogba kimagasló teljesítménye: az elefántcsontparti támadó már nyolcszor volt eredményes. Jose Mourinho vezetőedző egyelőre kitart Sevcsenko mellett, bizalmáról biztosította, de kérdés, hogy meddig tart ez a helyzet.

A rutinos ukrán csatár a napokban súlyos lázzal bajlódott, s még most sem érzi jól magát.

„39,4 fokig szökött fel a lázam, ágynak dőltem, pocsékul éreztem magam. Még a beszéd és fájdalmakat okozott. Kedden kezdődött a baj, amikor Kijevbe érkeztem a válogatott felkészülésére. Fogalmam sincs, hogy játszhatok-e szombaton az olaszok ellen. Az orvosok még nem döntöttek” – árulta el Sevcsenko.

Az ukrán válogatott szombaton Rómában lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn, amelyen a vendégek visszavághatnak a két csapat vb-negyeddöntőjén elszenvedett 3-0-s vereségért. Ha Sevcsenko nem léphet pályára, akkor elképzelhető, hogy egykori kijevi csatártársa, Szerhij Rebrov kerül a helyére. A szintén rutinos támadó erről a lehetőségről nem nyilatkozott, arról viszont szívesen beszélt, miként látja honfitársa angliai jövőjét.

„Időre van szüksége ahhoz, hogy megszokja az országot, a szokásokat, de a Chelsea hamarosan már a „gólvágó” Sevcsenkóra építhet.

„Ki az, aki kételkedhetne az elmúlt tíz év legeredményesebb európai csatárában? Andrij bárki ellen képes a gólszerzésre, Angliában is nagyon sikeres és eredményes lesz.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik