NHL: MacKinnon tovább robog Gretzky rekordja felé

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 10:24
Nathan MacKinnon jó formában van (Fotó: Getty Images)
Folytatta hazai pontszerző szériáját Nathan MacKinnon, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Colorado Avalanche klasszisa.

A csatár Nathan MacKinnon a Detroit Red Wings 7–2-es kiütéséből egy góllal és három gólpasszal vette ki a részét, ezzel az idénybeli 31. hazai meccsén is feliratkozott a pontszerzők közé.

Ez holtversenyben a negyedik leghosszabb ilyen sorozat az NHL történetében. Legutóbb Mario Lemieux volt képes hasonlóra, ő az 1995–1996-os idényt kezdte úgy, hogy a Pittsburgh Penguins első 31 hazai fellépésén pontot szerzett. A rekordot Wayne Gretzky tartja, aki a Los Angeles Kings színeiben az 1988–1989-es kiírásban az első 40 hazai meccsen eredményes volt valamilyen formában.

Az Avalanche fölényes győzelmének másik főszereplője Cale Makar, a liga egyik legjobb hátvédje volt, aki pályafutása során először mesterhármast szerzett. A kiváló bekk Sandis Ozolins (1999), Uwe Krupp (1995) és Bryan Fogarty (1990) után a negyedik védő lett a klub történetében, aki triplázott.

FÉRFI JÉGKORONG
NHL, ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs–Buffalo Sabres 2–1 – hosszabbítás után
Colorado Avalanche–Detroit Red Wings 7–2
Anaheim Ducks–Ottawa Senators 2–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik