NBA: két meccsen is őrületes ünneplésbe torkollott az utolsó dobás; Wemby pazarul játszott – videók

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 08:34
Kyrie Irving a győztes dallasi dobás után (Fotó: Getty Images)
A Keleti főcsoportot vezető Boston Celtics sorozatban ötödször is győzött – a zöldek a Washington Wizards vendégeként nyertek 130–104-re az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vasárnapi játéknapján. Győzelemmel zárta a napot üldözője, a Milwaukee, valamint az élbolyt kergető Orlando is, ritka sikerei egyikét aratta a San Antonio, bravúros Los Angeles-i győzelemmel javított pozícióján az Atlanta. A közösségi médiában a legnagyobb visszhangot két buzzer beater keltette: az egyaránt csoportja első hat helyezettje közé betörni igyekvő Dallas Mavericks és Miami Heat a játékidő lejártának pillanataiban szerezte a győztes kosarat.

Luka Doncic 37 ponttal és 10 lepattanóval vezette a dallasi hadműveletet, a végén azonban nem őt, hanem Kyrie Irvinget ünnepelték a hazaiak: a 24 ponttal finiselő irányító akrobatikus, balkezes dobása hozta meg a győzelmet a régóta veretlen Denver ellen az utolsó pillanatokban. Az alábbi videókon a fantasztikus dobás, az ünneplés, majd a meccs összefoglalója.

 

A Miami is az utolsó pillanatokban gyűrte le a Detroitot; a floridaiak hőse Bam Adebayo volt, aki ebben az idényben mindössze négy triplát dobott be – ezt a negyediket a legjobbkor, a játékidő lejártának pillanataiban, döntetlen állásnál.

A hárompontosokra irányult a figyelem a fővárosban is: a bostoni Sam Hauser kevesebb mint 23 percnyi játékideje alatt 10 triplát dobott be – ilyesmire korábban senki sem volt képes a ligában. A 30 pontig jutó hátvéd 10/13-as mutatóval tette mindezt a washingtoni meccsen.

És olyan sem történt korábban, hogy valaki legalább 50 százalékos hatékonysággal dobja a duplákat (14/26), és közben elérje a 30 pontot, a 15 lepattanót, az öt asszisztot és az öt dobásblokkolást. A San Antonió-i csodaújonc, Victor Wembanyama 33, 15, 7, 7-tel segítette elő a Brooklyn elleni sikert.

Janisz Adetokunbo (Giannis Antetokounmpo) távollétében Damian Lillard volt az egyik Bucks-játékos, aki a hátán vitte a csapatot: az irányító 31 ponttal és 16 assziszttal zárt, ami a csapat történetében egyedülálló – ilyen dupla duplát még senki sem ért el a franchise színeiben.

Az Orlando sikerének főszereplője a 29 pontos Paolo Banchero volt.

 

NBA, ALAPSZAKASZ
Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 140–129
Detroit Pistons–Miami Heat 101–104
Dallas Mavericks–Denver Nuggets 107–105
Orlando Magic–Toronto Raptors 111–96
Washington Wizards–Boston Celtics 104–130
San Antonio Spurs–Brooklyn Nets 122–115, h. u.
Los Angeles Clippers–Atlanta Hawks 93–110

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik