Amerikai futball: országos toborzót hirdetett a MAFSZ, 16 csapathoz lehet jelentkezni

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 17:44
null
16 csapat, 13 város, 9 megye és egyetlen cél. A Magyar Amerikaifutball-szövetség az idei évben története során először, országos toborzó keretében keresi a jövő nagy játékosait! 2024 tavaszán az ország számos pontján lehet majd kipróbálni ezt a sokak által ismert és kedvelt sportot, játékos feladatokon keresztül megismerkedve annak minden szépségével és nehézségével – olvasható a MAFSZ oldalán.

 

A toborzón részt vevő csapatok névsora
Budapest Cowbells, Budapest Titans, Budapest Wolves, Újpest Bulldogs, Dabas Sparks, Tatabánya Mustangs, Spartans AFC (Nyírpazony), DEAC Gladiators, Guardians (Szeged), Legioners (Pécs), Fehérvár Enthroners, Crushers (Szombathely), Győr Sharks, Diósd Saint, Oroszlány Bears, VSD Rangers (Dunakeszi)

 
 

Kiváló évet tudhat magának a magyar amerikaifutball, amely 2023-ban nemzetközi szinten is bizonyíthatott. A hazai bajnokságot ugyan elhagyta a Fehérvár Enthroners gárdája, de tette ezt azért, hogy az európai elitnek számító European League of Football sorozatban szerepelhessen. Ezzel lehetőséget kaptak a magyar játékosok, hogy sokkal erősebb ellenfelek ellen léphessenek pályára, ami a sportág fejlődése szempontjából is jelentős előrelépés.

Ősszel pedig a magyar amerikaifutball-válogatott a Kincsem Parkban található Budapest Rugby Centerben fogadta Csehországot, a tét pedig az IFAF A-csoportos Európa-bajnokság kilencedik helyének megszerzése volt. A magabiztos 30–0-s sikernek köszönhetően ez össze is jött, így a Sződy Ferenc irányította nemzeti csapatunk ott van az öreg kontinensen a top 10-ben.

Ráadásként 2023 októberében az is kiderült, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a 2028-as Los Angeles-i ötkarikás játékok programjába felvette a flag focit is. Ez pedig újabb lehetőségeket ad és egy olyan lehetőséget, amely még soha korábban sem adatott meg az amerikaifocistáknak.

Az országos toborzó szervezői és a részt vevő csapatok 2024. március 24-én, vasárnap az ország 13 pontján várják a jelentkezőket. Azok, akik kilátogatnak a sportpályákra, kipróbálhatják magukat különböző gyorsasági és ügyességi feladatokban, valamint megnézhetik, milyen felszerelést hordanak a flag- és a tackle focit űző játékosok.

JELENTKEZNI A LINKRE KATTINTVA LEHET!

Nem számít a kor, a fiatalok és az idősebbek is egyaránt jelentkezhetnek, nincs szükség semmilyen előképzettségre vagy sportmúltra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik