NHL: remekül hajrázott Anaheimben a Maple Leafs

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.04. 06:30
null
Auston Matthews idénybeli 30. góljával nyerte meg a meccset a Maple Leafsnek (Fotó: Getty Images)
A hajrában egyenlített, a hosszabbításban pedig a győzelmet is megszerezte az Anaheim Ducks vendégeként a Toronto Maple Leafs az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti csütörtöki játéknapján.

A házigazda Anaheim a második harmad derekán Frank Vatrano emberhátrányos góljával szerzett vezetést, de a Maple Leafs nem adta fel, szűk hat perccel a rendes játékidő vége előtt John Tavares emberelőnyös góljával egyenlített, majd a ráadásban bő két perc elteltével Auston Matthews a győzelmet érő találatot is megszerezte.

Matthewsnak a mostani, két pontot érő találata volt 30. gólja ebben a kiírásban, ezzel NHL-karrierje kezdete óta ez már a nyolcadik ilyen idényét teljesítette.


A Washington Capitals ezúttal nem volt egyenrangú ellenfele vendégének, a New Jersey Devilsnek, amely az egyaránt két-két gólt szerző Nico Hischier, Michael McLeod, Dawson Mercer triónak köszönhetően simán nyert 6–3-ra. A január 4-én 25. életévét betöltő Hischier még egy assziszttal is hozzájárult a vendégek sikeréhez.


NHL
ALAPSZAKASZ

Washington Capitals–New Jersey Devils 3–6
Anaheim Ducks–Toronto Maple Leafs 1–2 – hosszabbítás után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik