NFL: Rudolph hozta a karácsonyi ajándékot Pittsburghbe; Allenék is nyertek

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.12.24. 12:57
null
Mason Rudolph remekül játszott a Bengals ellen (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszának 16. fordulójában a Pittsburgh Steelers 34–11-re kiütötte a Cincinnati Bengalst, míg a Buffalo Bills 24–22-es sikert aratott a Los Angeles Chargers vendégeként.

 

A Mitch Trubiskyt váltó Mason Rudolph fantasztikusan kezdett a Cincinnati Bengals ellen – a Pittsburgh Steelers harmadik számú irányítójának első átadásából elszabadult George Pickens, aki két védőt lerázva 86 yardos elkapott TD-t jegyzett.


Jake Browningnak ezúttal pocsék meccse volt, irányításával a Bengals képtelen volt haladni, sőt háromszor is eladta a labdát. A Steelers ezzel szemben megállíthatatlannak tűnt, az első félidőben Calvin Austin és Najee Harris is beszaladt a vendégek célterületére, az első félidő végén pedig még Chris Boswell is feltett három pontot az eredményjelzőre – 24–0-s pittsburghi előnnyel mehettek szünetre a felek.

A fordulás után Tee Higgins szinte lemásolta Pickenst, s egy rövid útvonalból 80 yardos touchdownt csinált – a kétpontos kísérlet is sikeres volt –, majd a következő támadósorozatból a Steelers elkapója újabb látványos, 66 yardos TD-t jegyzett. Ki kell emelni Rudolphot, aki tökéletes labdával szolgálta ki az elkapót. A meccs hajrájában még egy-egy mezőnygólt láthattak a nézők, így alakult ki a 34–11-es végeredmény.



Úgy tűnik, jót tett Brandon Staley menesztése a Los Angeles Chargersnél, amely nem adta könnyen magát a rájátszásért és csoportgyőzelemért küzdő Buffalo Bills ellen. A kaliforniaiak gyorsan 10–0-s előnyhöz jutottak, de a vendégek azért nem pánikoltak. A második negyedben Josh Allen 57 yardos TD-passzt adott Gabe Davisnek, majd az első félidő végén az irányító maga futott be a Chargers célterületére.


A fordulás után Allen egy újabb TD-t futott, majd Cameron Dickerre vetült a reflektorfény – a Chargers rúgója négy mezőnygólt is értékesített. A Bills az utolsó támadásából végül megszerezte a győzelmet, Tyler Bass ugyanis 29 yardról nem hibázott – 24–22-re nyert a Buffalo.


AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
16. FORDULÓ
Pittsburgh Steelers
–Cincinnati Bengals 34–11
Los Angeles Chargers–Buffalo Bills 22–24

KÉSŐBB
19.00: Atlanta Falcons–Indianapolis Colts
19.00: Carolina Panthers–Green Bay Packers
19.00: Houston Texans–Cleveland Browns (Tv: Arena4)
19.00: Minnesota Vikings–Detroit Lions
19.00: New York Jets–Washington Commanders
19.00: Tennessee Titans–Seattle Seahawks
22.05: Tampa Bay Buccaneers–Jacksonville Jaguars
22.25: Chicago Bears–Arizona Cardinals
22.25: Miami Dolphins–Dallas Cowboys (Tv: Arena4)
Hétfő 2.15: Denver Broncos–New England Patriots (Tv: Arena4)

HÉTFŐ
19.00:
Kansas City Chiefs–Las Vegas Raiders (Tv: Arena4)
22.30: Philadelphia Eagles–New York Giants (Tv: Arena4)
Kedd, 2.15: San Francisco 49ers–Baltimore Ravens (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik