Willie Parkerrel nem tudott mit kezdeni a San Diego Chargers

Vágólapra másolva!
2009.01.12. 09:46
A Pittsburgh Steelers 35–24-re legyőzte a San Diego Chargerst az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) Amerikai főcsoportjának elődöntőjében. A Willie Parker vezette csapat a főcsoport fináléjában a Baltimore Ravens csapatát fogadja majd.
Willie Parkerrel (jobbra) nem bírt a Chargers-védelem
Fotó: Reuters
Willie Parkerrel (jobbra) nem bírt a Chargers-védelem
Willie Parkerrel (jobbra) nem bírt a Chargers-védelem
Fotó: Reuters
Willie Parkerrel (jobbra) nem bírt a Chargers-védelem

Szavazás

Ön szerint melyik csapat nyeri az XLIII. Super Bowlt?

Szavazatok száma: 4220

Arizona Cardinals
34 % (1433)
Pittsburgh Steelers
66 % (2787)
Willie Parker négy perccel a mérkőzés vége előtt 16 yardos touchdownt futott. A running back megmozdulásával feltette a koronát aznapi teljesítményére, s ami még fontosabb, végleg eldöntötte a San Diego Chargers elleni főcsoport-elődöntőt. A Pittsburgh Steelers ekkor már 35–17-re vezetett, s végül 35-24-re nyert.

Parker szenzációsan játszott a mérkőzésen: 27 próbálkozásából összesen 146 yardot futott (a rájátszásban először került száz yard fölé), és két touchdownt szerzett.

A másik oldalon Darren Sprolesnak kellett volna ellensúlyoznia Parker szenzációs teljesítményét. A LaDainian Tomlinson sérülése miatt pályafutása során először kezdő running back azonban 11 próbálkozásából mindössze 15 yardot futott, ami igencsak gyenge teljesítmény. Sproles nem sokkal a mérkőzés vége előtt egy 62 yardos TD-elkapással ugyan kozmetikázta statisztikai mutatóit, ekkorra azonban már eldőlt a találkozó.

A harmadik negyed igazán meglepő statisztikával szolgált. A Chargers ebben a szakaszban mindössze egy játékot mutatott be, míg a hazaiak 24-szer próbálkozhattak. A San Diego 17 másodpercig birtokolta a labdát, a 15 perces negyed „maradék” idejében a Steelersnél volt a játékszer.

A speciális fejvédőben játszó Ben Roethlisbergernek (17/26, 181 yard, 1, 0 INT) tehát ezúttal sem kellett megerőltetnie magát, míg a másik oldal irányítójának, Philip Riversnek 308 passzolt yardja és 3 TD-átadása kevésnek bizonyult.

Immár csak négy csapat maradt állva az NFL 2008-as szezonjában. A Pittsburgh hazai pályán fogadja a Baltimore Ravenst az Amerikai főcsoport döntőjében, míg a Nemzeti főcsoportban az Arizona Cardinals a Philadelphia Eagles ellen küzd meg a nagydöntőbe, azaz a Super Bowlba kerülésért.

NFL

AMERIKAI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Pittsburgh Steelers–San Diego Chargers 35–24
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik