Märcz Tamás és Pásztor István is szerepel az Uniós Strandjátékokon

CH. G. A.CH. G. A.
Vágólapra másolva!
2008.07.12. 11:16
Hétfőtől szombatig az Uniós Strandjátékok jelentik a Balaton legfőbb attrakcióját. Három helyszínen – Almádiban, Alsőörsön és Füreden – négy sportágban lépnek homokra illetve ugranak vízbe Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Románia, Spanyolország, Szerbia (meghívott) és Szlovákia amatőr és hivatásos strandfutballistái, -kézilabdázói, -vízilabdázói és –röplabdázói.
Az Uniós Strandjátékokon röplabdában is megküzdenek a résztvevők
Fotó: NS-Archív
Az Uniós Strandjátékokon röplabdában is megküzdenek a résztvevők
Az Uniós Strandjátékokon röplabdában is megküzdenek a résztvevők
Fotó: NS-Archív
Az Uniós Strandjátékokon röplabdában is megküzdenek a résztvevők
Korábban még nem szerveztek ilyen viadalt, a fenti sportágak együttes megjelenése egy esemény keretében ez idáig példa nélkül áll.

A három helyszínen – a balatonalmádi Wesselényi Strandon, a balatonfüredi kisfaludy Strandon és az alsóörsi Községi Strandon – mindennap délelőtt tíztől az amatőrök küzdenek(nevezés a www.strandjatekok.com honlapon vagy e-mailben az info@strandjatekok.com címen, a helyszínen pedig naponta 9.00-18.00 között a versenyirodán), majd 15.00 órától a nemzetközi bajnoki fordulók zajlanak.

A magyar strandvízilabda-válogatottban – melynek szakvezetője a sokszoros válogatott OSC-edző, Bíró Attila – kiváló játékosok sora száll vízbe, a sydneyi olimpiai bajnok Märcz Tamás vezérletével. Ugyancsak a minőségi sport kategóriájába tartozik a KEK-győztes, magyar bajnoki címvédő MKB-Veszprém összecsapása azzal az NB I-es Balatonfüreddel, melyet most már a veszprémiek korábbi klasszisa, Pásztor István is erősít. A veszprémi sztárok pénteken, július 18-án, 15.00 órai kezdettel az alsóörsi strandon lépnek homokra.

A kimondott sportprogram mellett lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere: július 19-én, szombaton, a zárónapon strandszépe választás mindhárom helyszínen, Almádiban, a Wesselényi Strandon ugyancsak szombaton, 17.15 órakor fellép Szikora Róbert és az R-GO Gidák, strandröpiben óriási érdeklődésre tarthat számot a topmodellek csapatának (Epres Panni, Árpa Szabina, Cseh Myra) fellépése, megannyi híresség és sztárriporter is labdába üt/rúg majd, többek között Jáksó László, Csonka „Pici”, Horváth Éva, Kovács „Kokó” István, Világi Péter, Hesz Máté, Horti Gábor – szóval nem unatkozik majd a nagyérdemű. Reményeink szerint a strandfoci-torna színvonalát emeli majd a Nemzeti Sport csapatának szereplése is…

A szervezők komoly pénzeszközök megmozgatásával jelentős fejlesztést végeztek az említett strandokon, mindhárom helyszínen szabványos kézi-, röp- és focipályákat építettek, hiszen a cél töb az egyszeri szórakozásnál: a Balatonpart sportéletének fellendítése, a nyaraló százezrek megmozgatása, egészséges életmódra ösztönzése.

Melynek eddig talán a legnagyobb akadálya a megfelelő létesítmények hiánya volt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik