Floorball: egy tornagyőzelem és két ezüstérem Ausztriából

Vágólapra másolva!
2008.05.06. 01:09
Címkék
Kiemelkedő magyar sikerekkel zárult a hétvégi Österreich am Ball Floorball Trophy 2008. A rendezvényről, melynek Klagenfurt és Villach adott otthont, nemzeti együtteseink egy arany- és két ezüstéremmel tértek haza.
A felnőtt férfi válogatott, ellentétben a szlovákok elleni mérkőzéssel, erős kerettel vágott neki a tornának. A hazai játékosokhoz Klagenfurtban csatlakoztak a külföldi (svéd, svájci) bajnokságokban edződő légiósok is. A csapat első ellenfele a holland válogatott volt. A mérkőzésen végig csapatunk vezetett és bár az „Oranje” a végén kozmetikázott az eredményen, de válogatottunk sima győzelme nem forgott veszélyben. A következő találkozón a horvát válogatott volt az ellenfél. Déli szomszédaink sokáig szívósan tapadtak együttesünkre, de az utolsó harmadban játékosaink megtalálták a megfelelő ritmust, és hatgólos győzelmet arattak. A záró napon a már az A-csoportos világbajnokságot is megjárt Ausztria válogatottja volt az ellenfél. Az első harmadban csapatunk kifejezetten tetszetősen játszott, de a helyzetek kihasználásával adódtak problémák. Elmondható, hogy a 2–1-es magyar vezetés a sógorokra nézve volt hízelgő. A 2. harmad felétől azonban a vendéglátók átvették a játék irányítását, és végül 4–2 arányban felülkerekedtek csapatunkon, elhódítva ezzel a trófeát.A MAGYAR VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI
Magyarország–Hollandia 12–8
Magyarország–Horvátország 12–6
Ausztria–Magyarország 4–2

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Ausztria
2. Magyarország
3. Hollandia
4. Horvátország

A felnőtt férfi válogatott mellett női csapatunk is remekül helytállt. Csapatunkból többen is sérülés és egyéb problémák miatt maradtak otthon. Több rutinos játékos helyett így jó néhány fiatal, utánpótláskorú játékos kapott lehetőséget. Nagyon fiatal csapatunk nem ijedt meg, bátor játékkal rukkolt ki mindhárom mérkőzésén.

Első feladatként Németország U19-es csapata volt az ellenfél. A magyarok szervezett, élvezetes játékából sokáig csak a gól hiányzott. Sajnos a szerencse is elpártolt lányainktól, mert a vendégek egy szerencsétlen öngóllal, nem sokkal a mérkőzés vége előtt vezetéshez jutottak. Harcos csapatunk azonban nem adta fel és a végén döntetlenre mentette a találkozót. A játék képe alapján válogatottunk közelebb állt a győzelemhez.

A második napon a nagyon erős, kombinatív játékot játszó lengyelekkel játszott csapatunk. Az előző meccsen látottakra még egy lapáttal rátettek lányaink. A végig szoros meccsen többször vezetett válogatottunk, de a végén a rutinosabb lengyelek két góllal jobbnak bizonyultak. Ennek ellenére csapatunk minden elismerést megérdemelt.

A harmadik napon a házigazda Ausztria volt az ellenfél és remekül játszva végre sikerült az, ami az előző két mérkőzésen nem. Csapatunk sima győzelmet ért el és ezzel a torna második helyén végezett. A látottak alapján fiatal válogatottunk előtt sok reményteli év állhat majd.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI
Magyarország–Németország U19 1–1
Magyarország–Lengyelország 5–7
Ausztria–Magyarország 2–14

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Lengyelország
2. Magyarország
3. Németország U19
4. Ausztria

Fiú utánpótlás-csapatunk háromcsapatos tornán vett részt. A gárdából ezúttal hiányzott néhány, a felnőtt bajnokságban játszó játékos is. A női válogatotthoz hasonlóan így több fiatalabb játékos is csatlakozott a kerethez.

Mindkét mérkőzésen a rutinos játékos tolták csapatunk szekerét. Az első mérkőzésen a B-csoportban szereplő Ausztria volt az ellenfél. Együttesünk vb-kvalifikációra készül, hogy kijusson a B-csoportos világbajnokságra, ahol akár Ausztria is lehet majd ellenfél. Fiataljaink végig vezetve, magabiztosan győztek a sógorok ellen.

Másnap Szlovénia volt az ellenfél. Tavaly 12–9 arányban maradtunk alul velük szemben a vb-selejtezőn. A találkozón ezúttal szemernyi esélye sem volt az ellenfelünknek. Csapatunk szebbnél-szebb gólokat lőve szinte kiütötte ellenfelét, így két győzelemmel magabiztosan hódította el a trófeát.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI
Ausztria–Magyarország 5–9
Magyarország–Szlovénia 8–0

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Magyarország
2. Ausztria
3. Szlovénia
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik