A végső összecsapás: New England Patriots vs. New York Giants

Vágólapra másolva!
2008.02.03. 18:30
Hétfőn, hajnali nulla óra 17 perckor elkezdődik az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) utolsó összecsapása. A XLII. Super Bowlon a szezonban veretlen New England Patriots és a legutóbbi tíz idegenbeli meccsét megnyerő New York Giants feszül egymásnak Arizonában.
A Super Bowlon kicsit zsúfoltabb lesz a lelátó
Reuters
A Super Bowlon kicsit zsúfoltabb lesz a lelátó
A Super Bowlon kicsit zsúfoltabb lesz a lelátó
Reuters
A Super Bowlon kicsit zsúfoltabb lesz a lelátó

Egyszer sajnos véget ér (a lázas ifjúságon kívül) az NFL 2007-es szezonja is. Már csak a nagydöntő, a XLII. Super Bowl van hátra az idényből, erre az egy összecsapásra azonban mindenki kíváncsi Amerikában - és szerencsére már hazánkban is egyre többen.

A fináléba idén a veretlen New England Patriots és az elmúlt tíz idegenbeli összecsapását sikeresen megvívó New York Giants jutott.

Az esélyek egyértelműen a rekordot rekordra halmozó Pats mellett szólnak. Tom Brady, a csapat (hétfő hajnalig még biztosan csak) háromszoros Super Bowl-győztes irányítójának 50 touchdown-átadása az alapszakaszban minden idők legjobb teljesítménye, míg az ezen passzok 46 százalékát elkapó Randy Moss 23 TD-jével szintén sporttörténelmet írt.

Persze a védelemről sem szabad megfeledkezni. A Junior Seau, Mike Vrabel és Tedy Bruschi nevével fémjelzett - tapintatosan csak rutinosnak nevezett - linebacker-sor mérkőzésről mérkőzésre bizonyít az átlagban nála jóval fiatalabb támadók ellen.

A 2007-es szezon utolsó meccsén (a Pro Bowlon kívül) meglepetésre a Giants lesz az ellenfele az elmúlt hat szezonból hármat megnyerő New Englandnek.

A Tom Coughlin irányította New York-i csapat az elmúlt szezonokban többször is a nagy áttörés küszöbén állt, de igazán nagyot a '91-es Super Bowl-győzelme óta nem alakított. Az utóbbi időkben - egész pontosan az előző négy évben - legtöbbször a csapat irányítójának, Eli Manning hektikus játékát tartották a kudarc fő okának. Mostanra azonban úgy tűnik az ifjabbik Manning kilép bátyja, Peyton árnyékából. Vigyáznia kell azonban a 27 éves QB-nek, mert egy esetleges Rex Grossman-féle betli negatívan befolyásolhatja pályafutása hátralévő részét.

Az alapszakasz utolsó fordulójában már összecsapott egymással a két gárda. A december 28-án rendezett mérkőzésen látványos és fordulatos csatában a Patriots nyert 38-35-re. Ha az akkori pontmennyiség megismétlődik, már elégedetten állhatunk fel a tv-képernyők elől úgy hajnali négy felé. Azt pedig mindenki döntse el saját maga, hogy melyik együttes sikerének örülne jobban!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik