NFL: sztárelkapója nélkül gálázott a Dolphins; Foxborough-ban nyert a Chiefs

Vágólapra másolva!
2023.12.18. 00:00
null
Mahomesék öröme a Patriots ellen (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszának 15. fordulójában a Kansas City Chiefs 27–17-es sikert aratott a New England Patriots ellen. A Miami Dolphins 30–0-val küldte haza a New York Jetset, a New Orleans Saints 24–6-ra legyőzte a szintén New York-i Giantset. Szoros meccsen nyert a csereirányítóval felálló Cleveland Browns és Houston Texans.


A Kansas City Chiefs a Buffalo Bills ellen elszenvedett drámai vereség után a New England Patriots vendégeként javított volna. Igencsak szorosan alakult a mérkőzés az első félidőben, a szünetben 14–10-re vezettek a Főnökök. A fordulás után változott a helyzet, Harrison Butker mezőnygóljaival és Clyde Edwards-Helaire látványos TD-elkapásával 27–10-es előnyre tett szert a Kansas City.


Ezt követően puntháború következett, majd a hajrában jött a már-már szokásosnak mondható Kadarius Toney-hiba – az elkapó ezúttal egy pontos rövid passzt ejtett el, amiből labdát szerzett a Patiots, két játékkal később Kevin Harris a végzónán belül táncolt. A hátra lévő néhány percben nem változott az állás, 27–17-re nyert a Chiefs.


Akárcsak néhány hete, most sem volt esélye a New York Jetsnek a csoportivális Miami Dolphins ellen. A hazaiak ezúttal nem számíthattak legjobb játékosukra, Tyreek Hillre, aki a Tennesse Titans ellen szenvedett bokasérülést hétfő este. A sztárelkapó hiányában Jaylen Waddle lépett előre a Dolphinsban – az alapvetően második számú elkapó nyolc elkapásból 142 yardot és egy látványos touchdown szerzett.


Raheem Mostert 15 kísérletből csak 42 yardot futott, kétszer azonban beszaladt a Jets célterületére, így már összesen 20 touchdownja van a 2023-as szezonban – csak összehasonlításképpen, a New York-i csapat játékosai együtt hoztak össze tizenhármat.


A Jetsnél Zach Wilson egyébként megsérült, így Trevor Siemiannel fejezte be a csapat a mérkőzést, amely 30–0-s Dolphins-sikerrel ért véget.

Sima győzelmet aratott a New Orleans Saints is, amely mindössze két mezőnygólt engedett a New York Giantsnek. A Szenteknél a Chris Olave–Michael Thomas elkapóduó sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, Derek Carr azonban így sem jött zavarba: Juwan Johnsont, Jimmy Grahamet és Keith Kikrwoodot is megtalálta a célterületen belül, a Saints pedig 24–6-ra nyert.


Igazi pisztolypárbajt láthattak a wisconsini nézők a Green Bay Packers és a Tampa Bay Buccaneers összecsapásán – Baker Mayfield fantasztikusan játszott, 381 yardot és 4 touchdownt passzolt, egyszer sem adta el a labdát. A korábbi 1/1-es irányító négy különböző csapattársának osztott ki TD-passzt, vezetésével a Bucs 34–20-ra győzni tudott a Lambeau Fielden.


Alaposan ráijesztett a Chicago Bears a Cleveland Brownsra, hiszen Justin Filedsék a negyedik negyedben tíz ponttal vezettek. A hajrában feléledt az ohiói gárda, Joe Flacco és Amari Cooper összehozott egy 51 yardos TD-t, Dustin Hopkins pedig két mezőnygólt is értékesített, így 20–17-tel kimenekült a meccsből a Browns.


Remekül kezdett a Tennessee Titans a Houston Texans ellen, a második negyed elején már 13–0-ra vezetett a hazai csapat. A texasiak nem voltak könnyű helyzetben, múlt héten ugyanis kezdőirányítójuk, C. J. Stroud, valamint első számú elkapójuk, Nico Collins is kidőlt. Előlépett viszont a korábbi Dallas Cowboys-játékos, Noah Brown, aki 82 yardot és egy TD-t kapott el. A meccs valódi hőse azonban a sérült listáról visszatérő Ka'imi Fairbairn volt – a Houston rúgója a rendes játékidőben négy mezőnygólt vágott be, a hosszabbításban pedig a győzelmet érő három pontot is megszerezte csapatának – 19–16-os Texans-sikerrel zárult a csoportrangadó.


Igencsak felejthető meccset játszott az Atlanta Falcons és a Carolina Panthers. Zuhogó esőben, szinte teljesen üres stadionban a ligautolsó Panthers 9–6-ra legyűrte csopotiválisát.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
15. FORDULÓ
Carolina Panthers
–Atlanta Falcons 9–6
Cleveland Browns–Chicago Bears 20–17
Green Bay Packers–Tampa Bay Buccaneers 20–34
Miami Dolphins–New York Jets 30–0
New England Patriots–Kansas City Chiefs 17–27
New Orleans Saints–New York Giants 24–6
Tennessee Titans–Houston Texans 16–19 – hosszabbítás után
KÉSŐBB
22.05: Arizona Cardinals–San Francisco 49ers
22.05: Los Angeles Rams–Washington Commanders
22.25: Buffalo Bills–Dallas Cowboys (Tv: Arena4)
Hétfő, 2.20: Jacksonville Jaguars–Baltimore Ravens (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik