Brady megnyugtatta szurkolóit: rendbejön a bokája a Super Bowlra

Vágólapra másolva!
2008.01.28. 11:34
Bár közepesen súlyos bokasérülése van Tom Bradynek, a New England Patriots amerikaifutball-csapat irányítójának, az alapszakasz legjobbjának, a kiváló quarterback biztos benne, hogy vasárnapra teljesen rendejön. Az észak-amerikai profiliga (NFL) döntőjét, a Super Bowlt vasárnap, magyar idő szerint hajnali fél egykor játssza egymással a New England és a New York Giants.
Tom Brady (jobbra) a legfontosabb embere a New England Patriotsnak
Getty Images
Tom Brady (jobbra) a legfontosabb embere a New England Patriotsnak
Tom Brady (jobbra) a legfontosabb embere a New England Patriotsnak
Getty Images
Tom Brady (jobbra) a legfontosabb embere a New England Patriotsnak

Megkeződött a visszaszámlálás a 2008-as Super Bowl előtt, a New England Patriots együttese már egy héttel a nagy meccs előtt, vasárnap megérkezett Arizona állam fővárosába, Phoenixbe.

A 42. nagydöntőt Glendale-ben, a Phoenix egyetem stadionjában rendezik meg.

A New England lehet a liga történetében a második olyan csapat, amely úgy lesz bajnok, hogy minden mérkőzését megnyerni a szezonban.

Arra ugyanakkor még egyetlen együttes sem volt képes, hogy 19 győzelemmel szerezze meg a Super Bowlt (a Miami 1972-ben 17 találkozón bizonyult verhetetlennek).

Az összecsapás egyik kulcsembere Tom Brady, a Patriots irányítója lehet, neki azonban egyelőre még sérült a bokája. De azt állítja, már nem sokáig.

„Jól érzi magát (a bokám), készen állok majd, amikor arra szükség lesz” – nyilatkozta Brady röviddel azután, hogy megérkezett Phoenixbe.

„A San Diego elleni mérkőzésen történt (a sérülés), azt hiszem, a harmadik negyedben. Nem nagyon aggódom amiatt, hogy hogyan befolyásolja majd mindez a játékomat. Az biztos, hogy nem tud távol tartani a pályától.”

Brady sérülése múlt hétfőn derült ki, amikor egy videófelvételen észrevették, hogy a jobb lábán rögzítő csizmát visel.

Azt követően két napig nem lehetett tudni, mi a helyzet a liga jelenlegi legjobb formában lévő irányítójával, mert az újságírók az edzéseken sem találták meg.

Az ügy azért volt ennyire fontos, mert Brady nélkül a New England Patriots nem ugyanaz a csapat. A háromszoros bajnok quarterbacket 2007-ben az AP amerikai hírügynökség az év sportolójának választotta meg, amire a futballisták esetében Joe Montana 1990-es sikere óta nem volt példa.


Tom Brady és Randy Moss NFL-rekordot dönt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik