Brady visszafogott teljesítményt nyújtott, mégis a döntőben a Patriots

Vágólapra másolva!
2008.01.21. 01:53
A New England lesz az egyik résztvevője a február 3-án rendezendő XLII. Super Bowlnak. A Patriots az Amerikai főcsoport döntőjében a San Diego Chargers ellen, hazai környezetben nyert 21-12-re. A Pats hét idény alatt negyedszer játszhat nagydöntőt.
Megszenvedett a győzelemért a Patriots
Reuters
Megszenvedett a győzelemért a Patriots
Megszenvedett a győzelemért a Patriots
Reuters
Megszenvedett a győzelemért a Patriots

Nem Tom Brady és nem is Randy Moss volt a Chargers elleni találkozó hőse. A 2007-es szezonban rekordot rekordra halmozó sztárirányító és elkapó árnyékából előlépett Laurence Maroney, és feltartóztathatatlan játékával 21-12-es győzelemre vezette csapatát, a New Englandet.

A Patriots runningbackje 25 kísérletéből 122 yardot futott, egy megindulása után pedig touchdownt is ünnepelhettek a Pats hívei.

A New England másik futójátékosa is érdekes, egyben eredményes mérkőzést zárt. Kevin Faulk egy darab futása alkalmával mindössze 8 yardot hozott össze, ám emellett elkapóként további 82 yardot karistolt föl statisztikai lapjára.

Brady 33 passzából 22 volt sikeres, amelyekből az elkapók 209 yardot, valamint 2 touchdownt termeltek. Átlagosnál valamivel jobb teljesítmény lenne, csakhogy Brady dobott három interceptiont is, ami nem megszokott tőle.

A találkozón egyéb iránt Nate Keading mezőnygóljával szerezte meg a vezetést a Chargers, amire a második negyed elején a már említett Maroney-TD-vel, egy egyyardos futással válaszoltak a hazaiak.

Még két Keading-mezőnygól és egy Jabar Gaffney-touchdown (no meg a sikeres jutalomrúgások) alkították ki a 14-9-es Pats-vezetést a nagyszünetre.

A négy mezőnygóllal (a leghosszabb 40 yardos) záró Keading a harmadik negyedben két pontra zárkóztatta a Charagerst, ám amikor nagyon kellett a passzjáték, akkor Brady ismét bizonyított. A háromszoros Super Bowl-győztes irányító az utolsó felvonásban megtalálta a végzónában a villámléptű Wes Welkert, erre az akcióra pedig már nem volt érdemi válasza a San Diegónak.

Persze ki tudja mi lett volna, ha LaDainian Tomlinson (2 futás, 5 yard) végig bírja a találkozót. A Chargers futójátékosának múlt héten beszedett sérülése azonban kiújult, ami után csak az oldalvonal mellöl nézhette az egyébként remekül küzdő társait.

Philip Rivers (19/37, 211 yard, 0 TD, 2 INT) sem volt teljesen egészséges, így a Chargers irányítója sem tudta megakadályozni, hogy a New England hét éven belül a negyedik Super Bowlját játszhassa. Halkan jegyezzük meg: az eddigi hármat meg is nyerte a Patriots.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAI FUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

AMERIKAI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
New England Patriots-San Diego Chargers 21-12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik