Vízilabda: könnyű csoportban a férfiak, nehezebben a nők a vb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.02.12. 15:32
null
Benedek Tibor és csapata a csoportkörben nem fog megizzadni, ezt már most biztosra vehetjük (Fotó: NS-archív)
A magyar férfi vízilabda-válogatott könnyű, a női csapat nehezebb csoportba került a nyári kazanyi vizes-világbajnokságon, amelynek csoportsorsolását csütörtökön készítették el Lausanne-ban. Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége Dél-Afrika, Argentína és Kazahsztán legjobbjait kapta, míg Merész András együttese a franciákat kivéve igen erős riválisokkal küzd meg a vb-n, a kínai és az orosz válogatott lesz az ellenfele.

A július 26. és augusztus 8. közötti oroszországi vb-n a csoportmérkőzések zárultával mindenki a nyolcaddöntőbe jut, az első helyezettek a negyedikekkel, a másodikok a harmadikakkal találkoznak..

„Minden kalapból a legkönnyebb ellenfelet kaptuk, így az első hét kicsit más lesz ezen a világbajnokságon. Néhány dolgot módosít majd, át kell beszélnünk. Az Európa-bajnokságon nehéz, most könnyű csoportba kaptunk besorolást, ez van, egyszer fent, egyszer lent – reagált a sorsolásra Benedek Tibor, aki kicsit továbbgondolta az eseményeket.. – Csoportelsőként várhatóan Japánnal játszanánk, eddig látok előre, nem tovább.”

„Az egyik erős csoportba kerültünk – szögezte le Merész András. –, azaz a csoportelsőség nagyon jól fizet. Az első kalapból Kínát kaptuk, nem bánom, hogy a négy lehetséges ellenfél közül velük játszunk, igaz, a világkupán kikaptunk tőlük.”

A kapitány azzal egészítette ki mondandóját, hogy csapata találkozik a kínaiakkal a hazai rendezésű tornán az idén, és közösen edzőtáboroznak majd három napig, „ha minden jól megy”. Hozzáfűzte: veszélyes csapat új edzővel.

„Az oroszokkal lassan minden fronton találkozunk, ismerjük őket, alig két hét múlva játszunk ismét velük. A franciákat sem kell lebecsülni, ennek ellenére azt mondom, hogy elérhetjük a céljainkat.
Persze, sok minden függ attól, hogy a többi csoportban hogyan zajlanak az események” – mondta Merész András.

VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, KAZANY
A CSOPORTOK BEOSZTÁSA
Férfiak
A-csoport:
Horvátország, Brazília, Kanada, Kína
B-csoport: Görögország, Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország
C-csoport: Dél-Afrika, MAGYARORSZÁG, Argentína, Kazahsztán
D-csoport: Szerbia, Japán, Montenegró, Ausztrália
Nők
A csoport:
Kanada, Kazahsztán, Új-Zéland, Spanyolország
B csoport: Ausztrália, Dél-Afrika, Görögország, Hollandia
C csoport: Brazília, Japán, Egyesült Államok, Olaszország
D csoport: Kína, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Franciaország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik