Ezúttal sem sikerült legyőzni az olimpiai és világbajnok amerikaiakat (Forrás: waterpolo.hu)

A rotterdami felkészülési torna második napján az olimpiai és világbajnok amerikaiak ellen szállt medencébe a magyar női vízilabda-válogatott, és hogy milyen nehéz feladat várt a játékosokra, azt pontosan tudták a Vodafone-kupa múlt heti döntője után, amelyet 12–3-ra nyertek a tengerentúliak. Az előző találkozó után egyöntetű volt a vélemény a csapaton belül: ugyan az amerikaiak valóban erősebbek, de ekkora különbség nincs a két együttes között.

A hollandiai tornán két kiegyenlített negyedet sikerült is játszani az amerikaiak ellen, a magyar válogatott nyolc perc alatt ugyanannyi gólt lőtt, mint a hat nappal azelőtti budapesti mérkőzésen. A folytatásban aztán kinyílt az olló, de a támadójáték ezúttal jóval hatékonyabb volt, mit legutóbb. A vége így is csak kicsivel lett jobb, az amerikaiak ezúttal nem kilenc, hanem nyolc góllal győztek, egészen pontosan 17–9-re, az ellenfélhez tehát bizonyos tekintetben sikerült közelebb kerülni, azonban még mindig távol van a bármilyen összetételben a világ legjobbjának számító amerikai csapat.

Sokkal jobban festett ez a mérkőzés, mint a budapesti, a támadójátékunk komoly fejlődésen ment át, kilenc gólt utoljára a riói olimpián lőttek az amerikaiaknak – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány. – Kaptunk három-négy elkerülhető gólt, de ezen kívül elégedett voltam a látottakkal a vereség ellenére is. Az első félidő abszolút kiegyenlített volt, és a másodikban sem mészároltak le minket, mint előző nap a hollandok.”

A magyar válogatott pénteken 14 órakor az olaszok ellen zárja az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési tornáját.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, ROTTERDAM
Egyesült Államok–Magyarország 17–9 (3–3, 5–2, 5–2, 4–2)
Gólszerzők:
Hauschild 4, Musselman 3, Fattal 2, K. Neushul 2, Steffens, Haralabidis, Gilchrist, Fischer, Seidemann, Games, ill. Keszthelyi 2, Gyöngyössy 2, Gurisatti 2, Garda, Szilágyi, Horváth B.