Női vízi: „Ez csak szerencsegól” – Szilágyi a félpályáról ejtett a holland kapuba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.26. 10:44
A magyar női vízilabda-válogatott 12–7-re legyőzte Hollandiát kedden a két csapat szentesi világliga-mérkőzésén, és ezzel az európai selejtező első helyére ugrott. A találkozó után Bíró Attila szövetségi kapitánnyal és a félpályás csodagólt szerző Szilágyi Dorottyával beszélgetett az NSO Tv stábja.

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint bármekkora tétje is van egy meccsnek, a holland válogatottat mindig nagy dolog legyőzni.

„Volt, amikor szerencsésebbek voltunk, de úgy gondolom, sokkal többet is tettünk azért, hogy mi ilyen magabiztos győzelmet arassunk sok jó egyéni teljesítménnyel. Legjobban annak örülök, hogy azok a játékosok, akik az Európa-bajnokságon nem játszottak, zökkenőmentesen tudtak beilleszkedni a csapatjátékba, és nem éreztük meg Gurisatti Gréta vagy Rybanska Natasa hiányát. Úgyhogy nagyon jó csapatunk van, viszont nem szeretném, ha ez elaltatna minket, nem is fog egyébként. Nem fogjuk túlértékelni ezt a győzelmet, a helyére tesszük.”

Szilágyi Dorottya szerint ezen a mérkőzésen a gyakorlás volt a legfontosabb.

„Leginkább a zárások kezelése, a kommunikáció, illetve nagyon sok csapatmunka kell egy ilyen ellenfél ellen. A fórjaink nem úgy sikerültek, ahogy egyébként kell, sokkal jobb arányban kell majd lőni a kvalifikációs tornán.”

Az NSO Tv videójában mind a ketten beszélnek Szilágyi csodaszámba menő, félpályás ejtéséről, illetve szóba kerül az is, hogy a koronavírus miatt egyelőre bizonytalan a trieszti olimpiai kvalifikációs torna helyzete.

NŐI VÍZILABDA-VILÁGLIGA
EURÓPAI SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 12–7 (3–1, 1–3, 6–3, 2–0)
Szentes, 700
néző. Vezette: Goncsarenko (ukrán), Dreval (orosz)
MAGYARORSZÁG: KASÓ – Antal D., KESZTHELYI-NAGY 2, Máté Zs., Parkes 1, GARDA 2, Vályi V. 1. Csere: MAGYARI A. (kapus), Szücs G. 1, Gyöngyössy, Leimeter, Illés A. 1, SZILÁGYI D. 4. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
HOLLANDIA: Willemsz – Megens 1, Van Der Sloot 1, KEUNING 4, Wolves, Koolhaas, Stomphorst. Csere: Koenders (kapus), Joustra, Rogge, Sevenich, Koopman 1, Sleeking. Szövetségi kapitány: Arno Havenga
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 5/2
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– Egyik csapat sem erre a mérkőzésre készült elsősorban, ugyanakkor adhat némi muníciót a jövőre nézve, hogy ez több volt mint egy edzőmeccs. Nagyon jól játszottak a lányok, persze ez nem az a lelkületű csata volt, amely majd március tizennegyedikén vár ránk, lehet, hogy ismét a hollandok ellen.
Arno Havenga: – A magyar válogatott nagyon erős, erről mi is meggyőződhettünk egy hónappal ezelőtt, az Európa-bajnokság bronzcsatáján. Ezen a mérkőzésen a magyarok gyorsabban és pontosabban játszottak nálunk, megmutatták, hogyan is kell igazából vízilabdázni. A legfontosabb feladat azonban az olimpiai kvalifikációs tornán vár ránk.

A többi keddi mérkőzés
Oroszország–Görögország 12–9
Franciaország–Olaszország 8˜–13
Szabadnapos: Spanyolország

Az állás: 1. Magyarország 10 pont (4 mérk.), 2. Spanyolország 8 (3), 3. Olaszország 7 (3), 4. Oroszország 6 (4), 5. Hollandia 2 (2), 6. Görögország 0 (3), 7. Franciaország 0 (3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik