Női vízilabda: a szuperdöntő nyolc helyéből öt elkelt

Vágólapra másolva!
2016.02.24. 12:23
Öt válogatott helye már biztos a női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében, amelyet Sanghajban rendeznek meg június 7. és 12. között. A magyarok a keddi vereséggel messze kerültek a továbbjutástól.

Házigazdaként Kína eleve tagja a mezőnynek, további négy együttes az amerikai interkontinentális selejtezősorozat végeztével vált finalistává.

A hétvégén zárult tornát, amelynek a Texas állambeli Lewisville adott otthont, az Egyesült Államok válogatottja nyerte százszázalékos mérleggel Ausztrália és Kína nemzeti együttese előtt. Utóbbi rendezőként tét nélkül játszhatott, a mögötte végzettek közül a negyedik kanadai és az ötödik brazil csapat szerzett még jogot a szuperdöntős részvételre.

A maradék három helyért két európai selejtezőcsoportban nyolc, illetve érdemben már csak hat válogatott harcol. A legjobb nyolc közé a két kvartett körmérkőzéses sorozatának győztese, továbbá a jobbik második helyezett kerül. A januárban Belgrádban Európa-bajnok magyarok az olaszoktól kedden elszenvedett novarai vereségükkel az A csoportban visszacsúsztak a harmadik helyre, és messze kerültek a továbbjutástól. Az élen a százszázalékos hollandok állnak 12 ponttal, őket az olaszok követik héttel, míg a mieinknek öt, a franciáknak nulla pontjuk van.

A B-ben az oroszok vezetnek kilenccel, a spanyolok nyolc, a görögök négy ponttal rendelkeznek, a németek pedig mind a négy találkozójukat elvesztették. Itt a negyedik forduló jövő kedden – a görögök és a spanyolok összecsapásával – válik teljessé.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik