Női vízi Ek: kikaptunk az oroszoktól, a 3. helyért játszhatunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.30. 16:22
null
A magyar válogatott 15–14-re kikapott az oroszoktól, így a harmadik helyért játszhat (Fotó: MVLSZ/Buza Balázs)
A magyar női vízilabda-válogatott 15–14-re kikapott Oroszországtól a torinói Európa-kupa torinói hatos döntőjének szombati elődöntőjében, így vasárnap a harmadik helyért játszhat a Hollandia ellen vereséget szenvedő olaszokkal.

 

Az első félidő sok gólt és kiegyenlített játékot hozott – noha már 6–5-re is vezettünk, a nagyszünetre végül 8–7-es orosz előnnyel vonulhattak a csapatok.

Az oroszok néhány perccel a harmadik játékrész vége előtt 12–9-re is vezettek, ám Bíró Attila csapata nagy roham után visszajött egy gólra (13–12). A negyedik negyedből még fél perc volt hátra, a mieink 15–14-es állásnál az egyenlítésért támadhattak, ám nem sikerült gólt szerezni, így maradt a 15–14, s Oroszország jutott be a döntőbe, Magyarország pedig a harmadik helyért játszhat vasárnap 15 órától.

A bronzmérkőzésen a mieink ellenfele az olasz válogatott lesz, miután a másik elődöntőben 17–11-re alulmaradt a hollandokkal szemben.

Az Európa-kupából az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad otthont, így annak a magyar válogatott automatikus résztvevője. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

VÍZILABDA
NŐI EURÓPA-KUPA, HATOS DÖNTŐ (TORINO)
ELŐDÖNTŐ
OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 15–14 (4–3, 4–4, 5–5, 2–2)

Torino. V: Savinovic (horvát), Colominas (spanyol)
OROSZORSZÁG:
Karnauh – Berszenyeva 1, PROKOFJEVA 2, KARIMOVA 5, Gerzanics, Gorbunova 2, Szerzsantova, Szimanovics, Tyimofejeva, Szoboljeva 1, TOLKUNOVA 3, Rizskova 1. Szövetségi kapitány: Alekszandr Gajdukov
MAGYARORSZÁG:
Gangl – KESZTHELYI 5, Szilágyi D. 1, Rybanska, PARKES 3, Szücs 2, Vályi V.
Csere:
Tóth E. (kapus), Gurisatti 2, Illés, Gyöngyössy, Tóth-Csabai 1, Horváth B. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből:
9/4, ill. 10/5
Gól – kettős emberelőnyből:
–, ill. 2/0
Gól – ötméteresből:
1/1, ill –
Kipontozódott:
Szoboljeva (22. p.)
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila: – S
ajnos belementünk az úszóversenybe az oroszokkal, pedig nem szabad, mert ők ebben mindenkinél jobbak. Nem mentem fel a lányokat, de érződött, hogy huszonnégy órán belül a második meccset játszottuk, az emberelőnyök kihasználásában, például kettős fórban is hiányzott a görögök ellen még meglévő frissesség. Ennek hiánya a ráúszásoknál is megmutatkozott. Pozitív viszont, hogy rendre képesek voltunk visszajönni, Rebecca Parkes ezúttal is remekül teljesített.

A másik elődöntőben
Olaszország–Hollandia 11–17

Az 5. helyért
Spanyolország–Görögország17–14

VASÁRNAP
15.00:
Olaszország–MAGYARORSZÁG
16.30: Hollandia–Oroszország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Gangl Edina (UVSE), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik