Férfi vízilabda Ek: nem volt elég a döntetlen, kiesett a Fradi

Vágólapra másolva!
2015.10.18. 11:21
Nem jutott tovább a Ferencváros férfi vízilabdacsapata az Európa-kupa második selejtezőköréből, mivel a zöld-fehérek a négycsapatos nápolyi torna vasárnapi zárónapján döntetlenre végeztek az orosz Kirisivel.

A negyeddöntőbe kerüléshez nyernie kellett volna a magyar együttesnek.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
2. SELEJTEZŐKÖR, 3. FORDULÓ
, C CSOPORT
FTC-PQS–KINEF-KIRISI (orosz) 8–8 (2–3, 2–1, 3–2, 1–2)
Nápoly. V:
Franulovic (horvát), Obradovics (montenegrói)
FTC: Gárdonyi – Marko Csuk, Roach 4, Jansik Sz., Tóth Márton, Nyéki 1, Avramovics 2. Cs: Pohl, Marnitz G:, Dőry, Vogel Simon 1, Irmes P. Edző: Varga Zsolt
KIRISI: Bogdanov – Nyikolajenko 1, Misics 1, Jeskov 1, Zeltovszki, Merkulov 3, Jatcsenko 1, Taraskov, Ivanov 1, Sikalov, Djudcsenko
Gól – emberelőnyből: 9/6, ill. 11/3
Kipontozódott: Djudcsenko (27.p .), Nyéki (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Nagyon szerettünk volna továbbjutni, de sajnos a sérülések is hátráltatták a felkészülésünket, ettől függetlenül az első meccs, ami fájó, ott legalább egy pontot kellett volna szerezni. Ezúttal három olyan ítélet is volt, amely döntően befolyásolta a találkozó kimenetelét, így azért dühítő döntetlent játszani és kiesni.

A sportág második számú kontinentális sorozatában – amelyben az FTC mellett a Szeged is sikerrel vette a selejtező első körét – a Ferencváros a pénteki nyitányon a kvartett másik orosz résztvevőjétől, a Kazanytól kikapott 8–6-ra, majd szombaton 7–6-ra verte a házigazda olasz Acquachiarát. A továbbjutáshoz is győznie mellett volna vasárnap, ám – amint az a magyar csapat Facebook-oldalának élő közvetítéséből kiderült – az újabb bravúr már nem sikerült.

A zárónapi meccsen rendre a Kirisi volt előnyben, az FTC azonban többször egyenlített, majd a mérkőzésen először a harmadik negyed közepén a vezetést is átvette. Ekkor viszont az ellenfél egalizált. Bár 8–7-nél az FTC-nél volt az előny, az oroszok betaláltak, döntetlenre mentve a találkozót, ami az ő továbbjutásukat, s a Ferencváros kiesését jelentette.

A kvartettekből az első két helyezett jut tovább, hozzájuk csatlakoznak a Bajnokok Ligája ugyancsak e hét végén zajló kvalifikációs körének vesztesei, majd a nyolc csapat már egyenes kieséses rendszerben folytatja a küzdelmeket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik