Női vízilabda BL: a Dunaújváros és az UVSE nyert, az Eger és a Ferencváros kikapott

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2024.03.09. 20:29
Fotó: Balogh László
A Dunaújváros és az UVSE nyert, a Ferencváros és az Eger viszont kikapott a női vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 5. fordulójában.

Megadták a módját a ferencvárosiak a szombat esti „kettős rangadónak”: már a női csapat játékosai is füst- és fénykapun, tömött lelátók előtt vonulhattak be a Mataró elleni ütközetre. A Bajnokok Ligája előző kiírásában ezüstérmes spanyol sztárcsapat egyértelmű esélyesként érkezett a Komjádi uszodába, és csoportelsőként távozott onnan, így az FTC biztosan nem jut be az elitsorozat négyes döntőjébe.

A remények életben tartásához egyébiránt kilenccel kellett volna győznie, ami igencsak valószínűtlennek tűnt. Az őszinél szorosabb mérkőzésben viszont joggal reménykedtek a zöld-fehérek szimpatizánsai, Gerendás György együttese az idegenbeli 13–5-ös vereség után hazai medencében 13–8-ra maradt alul, és akadtak biztató elemek a játékában.
 


Kiss Alexandra például az első és az utolsó negyedben is bravúrral védte Keszthelyi Rita ötméteresét – a vendégek magyar válogatott légiósa azért így is szerzett két gólt, aminek ezúttal csak a felettébb lelkes matarói utánpótlás-játékosok örültek. A túloldalon Pőcze Panna tökéletes ejtéssel jelentkezett, háromgólos hátrányát még a nagyszünet előtt ledolgozta az FTC, csakhogy utána tizenöt percen át gólképtelen maradt.

A Mataró fegyelmezett védekezésére a végjátékban talált ellenszert a Ferencváros, amely újabb három nullás sorozattal zárta le a mérkőzést, és helytállásáért vastapsot kapott a szurkolóktól.

Tapsolhattak a dunaújvárosi szimpatizánsok is, csapatuk ugyanis az egyaránt négygólos Garda Krisztina és Kardos Dominika vezérletével fordulatos mérkőzésen 13–11-re nyert a francia Mulhouse ellen. Győztesen hagyta el a medencét az UVSE is, amely nem adott esélyt a spanyol Mediterraninak (18–12), az Eger viszont 14–11-re kikapott a görög Ethnikosz otthonában.

Az említett csapatoknak már a forduló előtt eldőlt a sorsuk, így a Bajnokok Ligája négyes döntőjét ezúttal magyar résztvevő nélkül rendezik meg.

VÍZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
B-CSOPORT
Dunaújvárosi FVE–Mulhouse (francia) 13–11 (4–2, 1–4, 5–3, 3–2)
G: Garda, Kardos D. 4-4, Szabó N. 3, Horváth B., Sümegi, ill. Chiappini 4, Bouloukbachi, Coutinho 2-2, Dhalluin, Guillet, Daule. 
Alimosz (görög)–Sabadell (spanyol) 8–13. 

Az állás: 1. Sabadell 15 pont, 2. Alimosz 6 pont, 3. Mulhouse 5 pont, 4. Dunaújváros 4 pont

C-CSOPORT
Ethnikosz (görög)–Digi-Eger 14–11 (3–0, 2–3, 5–2, 4–6)
G: Ninu 6, Karampecu, A. Beneku 2-2, Mihailovic, Kanetidu, I. Beneku, Tornaru, ill. Szilágyi D., Belorio 3-3, Szellák 2, Borsi, Bódi, Pogonyi. 

FTC-Telekom–Mataró (spanyol) 8–13 (2–5, 3–2, 0–4, 3–2)
G: Pőcze, Leimeter 2-2, Farkas T., Felkai, Kuna, Gurisatti, ill. Van De Kraats 4, Bertran, Keszthelyi 2-2, Nogué, Morell, Guiral, Sevenich, A. Espar. 

Az állás: 1. Mataró 15 pont, 2. Ethnikosz 7 pont, 3. FTC 6 pont, 4. Eger 2 pont 

D-CSOPORT
Mediterrani (spanyol)–UVSE 12–18 (3–4, 3–6, 3–4, 3–4)
G: Prats 3, Martin, Mucsy 2-2, Van Der Weijden, Temprano, Moreno, Almeda, Penalver, ill. Baksa V. 6, Hajdú K. 3, Mácsai E., Rybanska, Peresztegi-Nagy 2-2, Aubéli, Lendvay, Varró
Vuliagmeni (görög)–Olympiakosz (görög) 9–14. 

Az állás: 1. Olympiakosz 15 pont, 2. Vuliagmeni 9 pont, 3. UVSE 6 pont, 4. Mediterrani 0 pont

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik