Női vízi: Egységes csapattá értünk – Stieber Mercedes

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 07:51
Koncz MártonStieber Mercedes az összecsiszolódás fontosságáról is beszélt játékosainak (Fotó: Koncz Márton)
A BVSC női együttesét irányító Stieber Mercedes az őszinél kiegyensúlyozottabb teljesítményt vár a zuglóiaktól.

Teljes kerettel, zavartalanul készülhetett a női vízilabda ob I tavaszi szezonjára a hat mérkőzés után 12 ponttal az ötödik helyen álló BVSC. Stieber Mercedes vezetőedző hosszú alapozást vezényelt, majd természetesen a labdák is előkerültek a szertárból. A játékosként kétszeres világbajnok és kétszeres Eb-aranyérmes Stieber második idényét tölti a zuglói kispadon, vagyis már otthonosan mozog a Laky uszodában, és a tavaly nyáron érkező új láncszemeknek is hamar megtalálta a helyét.

„Mondtam a lányoknak, hogy nemcsak a munkát kell elvégezniük, hanem össze is kell csiszolódniuk – hangsúlyozta Stieber Mercedes. – Mindenki beleállt a felkészülésbe, egységes csapattá értünk, de a vereségek után derül ki, hogy valójában mennyire összetartó a társaság. Ősszel hullámzó volt a formánk, bízom benne, hogy tavasszal kiegyensúlyozottabb teljesítményre leszünk képesek. Megterhelő alapozáson vannak túl a lányok, és már biztosan elegük van a felkészülésből, nagyon várják a meccseket. Az elmúlt hetekben átismételtük a taktikai elemeket, és lélekben is elkezdtünk hangolni a bajnokikra.”

Meglehetősen éles a kontraszt: az elmúlt három hónapban nem játszott tétmeccset a BVSC (sem), a következő időszak viszont rendkívül sűrű lesz, a hazai és a nemzetközi porondon is egymást érik a megméretések. Stieber Mercedes szerint a magyar bajnokság egyre ütőképesebb, és az Eurokupában is veretes a mezőny, de így is a négyes döntőbe jutás a zuglóiak célja.

„Egy-egy mérkőzésen bármelyik csapat kifoghat jó napot, de hosszú távon a befektetett munka, a technikai és a taktikai fejlődés, valamint az egységesség számít – mondta a BVSC edzője, akit a sorozatterhelésről is kérdeztünk. – Három nehéz mérkőzésünk is lesz a közeljövőben, viszont akkor sem nézhetjük le az ellenfelet, ha mi vagyunk az esélyesek, nem elég csak a fürdőruhát bedobni a vízbe. Az Eurokupában a Spandau ellen dőlhet el a négyes döntőbe kerülés, a sikeres nemzetközi szereplés nagy lökést adhat, egyelőre azonban csak a Szegedre készülünk.”

A tavaszi szezon első hírnöke ugyanis a Szeged–BVSC találkozó lesz, a hosszú szünet után jövő kedden végre folytatódik a női bajnokság.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik