Vízilabda: másodszor is simán legyőzte a kínaiakat a női válogatott

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2023.12.17. 16:46
null
Fotó: Dömötör Csaba
A januári Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott másodszor is magabiztosan, 13–5-re nyert a kínai együttes ellen a két csapat felkészülési mérkőzésén, vasárnap.


Alig különbözött a mérkőzés alakulása a szombati, egri találkozóhoz képest – a magyar női vízilabda-válogatott (ezúttal a Komjádi uszodában) magabiztos játékkal újból felülmúlta Kínát, és jó hangulatban utazhat a kétségtelenül magasabb polcon lévő, regnáló Európa-bajnok spanyol csapathoz. Ugyanúgy tizenhárom találatot szereztünk, mint az első összecsapáson – a góltermelésből ezúttal Parkes Rebecca vette ki leginkább a részét négy sikeres lövéssel, de Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine és Szabó Nikolett is két-két góllal járult hozzá a győzelemhez. További pozitívum, hogy tizenhárom emberhátrányból csak kettőt nem sikerült kivédekezni, a többit blokkal, labdaszerzéssel vagy az ismételten parádésan teljesítő Magyari Alda védésével sikerült hárítani.

Az első negyedben még nem lehetett örülni a hátrányok kivédekezésének, amert a kínaiak szinte el sem jutottak kaput eltaláló lövésig – többnyire letelt a támadóidejük, vagy labdát vesztettek. Parkes két és Szilágyi Dorottya egy góljával hamar elhúztunk 3–0-ra, Cseng Csing révén csak egy emberelőnyt használt ki az ellenfél. A második felvonásra már megtalálták a kínai lövések Magyarit, aki azonban legtöbbször hárított (az UVSE kapusa szombaton 13-ból védett hetet, ezúttal 11-ből ugyanannyit) – a félidőre megmaradt az első negyedből hozott négygólos előny, 7–3-mal fordulhattunk.

A nagyszünet után Gurisatti Gréta egy-egy emeléssel és akciógóllal jelentkezett, miközben ellenfelünk támadásai összességében súlytalannak bizonyultak. Az utolsó játékrészre pedig ismét kapust cseréltünk, a ferencvárosi Neszmély Boglárka csak egyetlen gólt kapott, ám ami szép, az szép: Jen Jing háttal, fordulatból talált be centerből. Válaszul négy góllal fejeztük be a mérkőzést, köztük Keszthelyi balról érkező átívelése után Parkes kapáslövésével a rosszkéz oldalról, majd Mahieu újabb találata után beköszönt Faragó Kamilla és Szabó Nikolett is.

A válogatott december 27-én Barcelonába utazik, ahol a tervek szerint három napot edzőtáborozik és edzőmérkőzéseket is játszik majd a spanyolokkal.

VÍZILABDA
NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Kína 13–5 (4–1, 3–2, 2–1, 4–1)
A magyar csapat gólszerző
i: Parkes 4, Szilágyi, Mahieu, Gurisatti, Szabó 2-2, Faragó 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik