Vízilabda: Vadovics Viktor szerint újra jó úton jár a Honvéd

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.11.18. 08:38
null
Nem tudták tartani Vadovics Viktort (labdával) a Vasas játékosai (Fotó: Török Attila)
Nagy skalpot gyűjtött be a Vasas legyőzésével a Honvéd, de ünneplésre nincs idő, mert az Eurokupa után szombat délután már a férfi vízilabda ob I-ben találkoznak a fővárosi élcsapatok.

A Kisvakondnak is becsületére válna, ahogy a közelmúltban hullámzó teljesítményt nyújtó Honvéd kimászott a gödörből: Szivós Márton csapata csütörtök este idegenben vette el a férfi vízilabda Eurokupában a címvédő Vasas veretlenségét. Az első negyed alapján nem úgy tűnt, hogy megszakad az angyalföldiek jó sorozata, de a második elején sorozatban négy gólt szerezve fordított a Honvéd, és bár a Vasas huszáros hajrával egyenlített, a 15–15-ös rendes játékidő után ötméteresekkel győztek a vendégek. A pattanásig feszült hangulatban Vadovics Viktornak kötélből voltak az idegei, a végjátékban két büntetőt értékesített biztos kézzel, majd a szétlövésben sem hibázott. A 25 éves balkezes szélső öt találata mellett elöl vezérként pólózott, hátul labdákat szerzett, blokkolt – és még sorolhatnánk.

„Az elmúlt időszakban kaptunk néhány pofont, amelyek hatására kicsit átértékeltük a dolgokat – mondta lapunknak Vadovics Viktor a győztes rangadó után. – Sokat beszélgettünk a srácokkal, és máshogy ugrottunk be a vízbe, felszabadultabban játszottunk, mint korábban. Nehéz mérkőzés volt, de azáltal, hogy nem feszültünk rá, kidomborodtak azok az erősségeink, amelyek egyébként is megvannak. Ezt a hozzáállást kellene magunkkal vinnünk a következő mérkőzésekre, szerintem visszatértünk a jó útra, és ha rajta is maradunk, sikeresek lehetünk. Nagyon fontos az Apollón Szmirnisz elleni athéni találkozó az Eurokupában, de egyelőre még mindig a Vasasra koncentrálunk.”

Nem véletlenül, ugyanis a második számú európai kupasorozat után szombat délután a bajnokságban is találkozik a Honvéd a Vasassal, ráadásul a két mérkőzés között alig negyven óra telik el. Vadovics Viktor szerint még így is tudnak újat mutatni egymásnak a felek, mégsem a váratlan húzások dönthetik el az újabb rangadót.

„Olyan érzésem van, mintha nyolcnegyedes párharcot játszanánk, ami mindig nagy küzdelem, vagyis a koncentráció különösen sokat számít – hangsúlyozta Vadovics, aki korábban a Vasast is erősítette. – Fizikailag is megterhelő, amikor egymást érik a mérkőzések, de az edzéseken sokat dolgozunk, hogy bírjuk erővel, viszont azt nehezebb gyakorolni, hogy végig ott legyünk fejben. A csütörtöki szétlövés elsősorban mentálisan jelentett kihívást, és a bajnokságban is hasonló meccsre számítok, de azon leszünk, hogy megőrizzük a pozitív attitűdünket.”

A negyedik helyen álló Vasast eddig csak a BVSC tudta megtréfálni a férfi vízilabda ob I-ben, míg a hatodik Honvéd a jó rajt után legutóbbi négy bajnokijából csak egyet nyert meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik