Férfi vízilabda: Ek: a Vasas továbbjutásra, a Honvéd revansra készül

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.11.16. 08:38
null
Bátori Bence szeretné, ha védekezésben is fejlődne a Vasas (Fotó: Dömötör Csaba)
Magyar rangadót rendeznek a férfi vízilabda Eurokupában: a Honvéd a Vasas otthonában térne vissza a győztes útra, míg a címvédő angyalföldiek elsősorban a védekezésükön javítanának.

Alig 40 óra telik el az A-Híd VasasPlaket és az Endo Plus Service-Honvéd egymás elleni két mérkőzése között, ráadásul mindkét találkozót a Komjádi uszodában rendezik meg. A szombat délutáni bajnoki előtt csütörtök este a nemzetközi porondon találkoznak a felek, ugyanis egy csoportban szerepelnek a férfi Eurokupában – három forduló után a Honvéd harmadik a B jelű négyesben, míg a Vasas hibátlanul vezeti a tabellát, és újabb győzelemmel kiharcolhatja a továbbjutást. Az októberi találkozón meglepően simán, 11–3-ra nyert a Kőér utcában Szlobodan Nikics együttese, ám az angyalföldiek is tudják, ezúttal jóval nehezebb dolguk lesz.

„Akkor minden sikerült nekünk, de reálisan nézve nincs ekkora különbség a két csapat között, ezen a héten szorosabb mérkőzésekre számítok – mondta lapunknak a Vasas csapatkapitánya, Bátori Bence. – Nem is foglalkozunk már azzal, mi történt eddig, mert tudjuk, erős csapat a Honvéd, amely hozzánk hasonlóan nehéz sorozatban van. Amikor egymást érik a mérkőzések, nem lehet végig ugyanolyan magas szinten teljesíteni, de nem szabad sokáig rágódni a rosszabbul sikerült találkozókon. A héten kétszer is játszunk a Honvéddal, ám egyelőre csak arra koncentrálunk, hogy biztossá tegyük a továbbjutásunkat az Eurokupában. A fokozott terhelésből adódik, hogy sérülések és betegségek is nehezítik a felkészülésünket, de más csapatoknál sem jobb a helyzet – azon vagyunk, hogy bírjuk erővel a rangadókat.”

Ha a bajnokság és az Eurokupa nem lenne elég, a második számú nemzetközi kupasorozat címvédőjeként az európai Szuperkupáért is játszott a Vasas, 18–10-re kapott ki a Bajnokok Ligája-győztes Pro Reccótól. Bátori Bence szerint a vízilabda ünnepe volt a Chiavariban megrendezett találkozó, amelyen a fővárosi piros-kékek ízelítőt kaptak az olasz sztárcsapat gyors játékából, és a vereség ellenére nem vallottak szégyent.

„Sokat tanultunk a Reccótól elszenvedett vereségből. Fantasztikus hangulat volt az uszodában, az ellenfél végig kiválóan játszott, míg mi három negyeden át több-kevesebb sikerrel megpróbáltunk felnőni hozzá    – tekintett vissza Bátori az olaszországi túrára. – Ahhoz képest, amit az utolsó negyedben mutattunk, rengeteget kell javulnunk, a jó támadójátékunk mellé szeretnénk védekezésben is előrelépni, és az egyes mérkőzéseken belül kiegyensúlyozottabbá válni.”

Idegenben is meglepné a BVSC a Hannovert
Jó formában lévő csapatok találkoznak a C-csoportban: a BVSC-Zugló egymás után nyeri a rangadókat az ob I-ben, míg a házigazda Waspo Hannover az eddigi öt ellenfelét simán legyőzte a német bajnokságban – ezen persze aligha lepődött meg bárki. Azon viszont annál inkább, hogy két forduló után pont nélkül álltak a hannoveriek az Eurokupában, a BVSC után nagy meglepetésre a horvát Rijekától is kikaptak, a szerb Sabacnak viszont nem adtak esélyt, így minden a feje tetejére állt a csoportban… A zuglóiak sem érezhetik magukat nyeregben, de fél távnál hat ponttal a kvartett élén állnak – az ügyeletes gólfelelősök mellett      Gyapjas Viktor a bravúrjaival gondoskodhat arról, hogy ott is maradjanak.

Hasonló céljai lehetnek a Honvédnak is, amely jól kezdte az idényt, ám az előző négy bajnokijából hármat elveszített, sorrendben a Szolnokkal, az FTC-vel és a BVSC-vel szemben maradt alul. Más kérdés, hogy a csapat játékában mindhárom mérkőzésen voltak biztató jelek, ráadásul a görög Apollon Szmirnisz elleni győzelemnek köszönhetően még az Eurokupában is továbbjuthat Szivós Márton együttese, ám ehhez bizonyára a Vasast vagy az olasz Savonát meg kell tréfálnia.

„Nagy tüske van bennünk amiatt, hogy októberben kikaptunk a Vasastól, de azért dolgozunk, hogy jó játékkal ellensúlyozzuk a vereséget – hangsúlyozta Farkas Domonkos, a Honvéd fiatal kapusa. – Nagyon nehéz ellenféllel találkozunk, amit az eredményei is mutatnak, azon leszünk, hogy maximálisan felkészüljünk, és tanuljunk a hibáinkból, amelyeket a Vasas ellen hazai medencében elkövettünk. Rengeteg volt belőlük… Szeretnénk mindenben javulni, és végre jó teljesítményt nyújtani.”

A lehetőség adva van – három napon belül kétszer is.

VÍZILABDA
EUROKUPA, FÉRFIAK

4. FORDULÓ, B-CSOPORT
20.00:
A-Híd VasasPlaket–Endo Plus Service-Honvéd
Az állás: 1. Vasas 9 pont, 2. Savona (olasz) 6, 3. Honvéd 3, 4. Szmirnisz (görög) 0.
C-CSOPORT
19.00:
Waspo Hannover (német)–BVSC-Zugló
Az állás: 1. BVSC 6 (40–32), 2. Sabac (szerb) 6 (26–28), 3. Hannover 3 (30–29), 4. Rijeka (horvát) 3 (34–41)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik