Női vízi ob I: a BVSC kiadós verést kapott a Dunaújvárostól

Vágólapra másolva!
2023.10.25. 21:27
null
Fotó: Facebook/UVSE Vízilabda
Gólzáporos meccsen győzött az UVSE a III. Kerületi TVE otthonában a női vízilabda ob I szerdai játéknapján. A nap másik kora esti mérkőzésén a Tatabánya simán győzött az UNI Győr vendégeként. A nyolc órakor kezdődő meccseken a Szeged általános meglepetésre elkapta az Egert, a BVSC simán kikapott a Dunaújvárostól, míg a Ferencváros könnyedén verte a Szentest.

Ha egy csapat a legjobb négybe vágyik, nem elég csupán a kötelezőket hoznia, bravúrok is kellenek – a Dunaújváros legyőzése utóbbi kategóriába tartozik. A BVSC női vízilabdacsapatát második éve irányító Stieber Mercedes az idény előtt hangsúlyozta, az előző évadban elért ötödik helyhez képest előrébb lépnének a zuglóiak, ebből egyszerű matematikával következik, hogy az elődöntőbe jutást célozták meg.

Persze az újvárosiak is erre készülnek, és miután az UVSE és az FTC elleni rangadójukat is elveszítették, a szeptemberben kinevezett Vad Lajosnak aligha kellett külön motiválnia játékosait a szerda esti fővárosi túra előtt. A rutinos edző Ármai Zita kapufás gólját még ülve figyelte, de alig két perc elteltével felpattant a székéről – csapata rögtön ki is védekezett egy kettős emberhátrányt, majd Garda Krisztina vezérletével hamar fordított.

Ahogy magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, úgy hagyott alább a BVSC lendülete, támadásban nagyon megakadt a zuglói szekér, a harmadik negyed elején Fekete Flóra több mintha tízperces gólcsendet zárt le ötméteresből. Addigra már 7–2-re vezetett a Dunaújváros, és bár a hazaiak a Szivós-védekezést is bevetették, Gardára továbbra sem találtak ellenszert, fórban pedig nehezen boldogultak.

A BVSC nem tudott meglepetést okozni, a megúszásból gyors gólokat szerző DFVE könnyedén, 16–9-re nyert, a Szeged viszont borította a papírformát, tankönyvbe illő emberhátrányos védekezéssel 9–8-ra legyőzte az Egert. A III. Kerület is közel volt a bravúrhoz, az utolsó fél percben az egyenlítésért támadhatott az UVSE ellen, ám Benczur Márton együttese megőrizte egygólos előnyét.

VÍZILABDA
NŐI OB I
III. Kerületi TVE–UVSE 13–14 (2–3, 4–5, 2–2, 5–4)
GYVSE-Uni Győr–Tatabánya 3–7 (2–2, 0–2, 1–1, 0–2)


KÉSŐBB
BVSC-Zugló–Dunaújvárosi FVE 9–16
(2–3, 0–4, 2–4, 5–5)
FTC-Telekom–Valdor-Szentes 19–11 (5–4, 2–1, 5–4, 7–2)
Szegedi VE–Tigra-ZF-Eger 9–8 (3–4, 4–1, 2–2, 0–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik