Női vízi BL: magabiztos győzelemmel kezdett az UVSE a Margitszigeten

Vágólapra másolva!
2023.09.22. 11:53
null
Az UVSE a negyedik negyedes remek játékának köszönhetően magabiztosan legyőzte a Spandau Berlint (Fotó: uvse.hu)
Az UVSE 15–7-re legyőzte a német Spandau Berlint a női vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező pénteki játéknapján a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Ellenben a Dunaújváros 11–9-re kikapott a spanyol CN Sant Andreu csapatától a női vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező pénteki játéknapján, Rómában. A harmadik magyar csapat, a Ferencváros 14–13-ra kikapott a görög Alimosztól.

 

A németek három negyeden keresztül jól tartották magukat, a negyedik játékrészt viszont kiütéssel nyerte a magyar csapat. Hajdu Kata és a csapatkapitány Baksa Vanda egyaránt három góllal járult hozzá a sikerhez. A Spandauban a szentesi Czirbus Dorottya nem talált a kapuba.

Az európai szövetség honlapja szerint a Dunaújvárosban ketten dupláztak: Dobi Dorina és Szabó Nikolett a spanyol CN Sant Andreu ellen. Az újvárosiak vezetőedzői posztján ezen a meccsen mutatkozott be Vad Lajos, akinek elődje, a csapatot 1998 óta irányító Mihók Attila a magyar válogatott szövetségi kapitánya lett Cseh Sándorral párban.

A Ferencváros három negyedet megnyert egy-egy góllal, a harmadik játékrészben azonban a görögök voltak jobbak néggyel, így végül győztesen hagyták el a medencét. Az FTC-ben Gurisatti Gréta, Vályi Vanda és a csapatkapitány Tóth-Csabai Dóra is három gólt lőtt.

VÍZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
A-CSOPORT (Budapest)

UVSE–Spandau Berlin (német) 15–7 (2–3, 3–0, 2–3, 8–1)
Alimosz NAC Betsson (görög)–FTC-Telekom Waterpolo 14–13 (1–2, 3–4, 6–2, 4–5)
Később
FTC-Telekom Waterpolo–UVSE 18.00

C-csoport (Mataro):
BVSC-Zugló–Vuliagmeni NC (görög)
D-csoport (Róma):
CN Sant Andreu (spanyol)–Dunaújváros 11–9 (2–3, 2–1, 4–2, 3–3)
Dunaújváros–Lille UC (francia) 19.00

A csoportokból az első három helyezett jut a főtáblára, ahol négy kvartettben zajlanak majd a küzdelmek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik