Férfi vízilabda: teljes kerettel készül a címvédő Ferencváros

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.08.14. 21:04
null
Vogel Soma erőt merít a „világbajnok” szóból (Fotó: Árvai Károly) –<strong><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/ftc-vizilabda-edzes-7107" target="_blank"> GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!</a></strong><br />
Az FTC-Telekom új vezetőedzője, Nyéki Balázs hétfő délelőtt már az újdonsült világbajnokoknak is edzést vezényelt a Népligetben – az utolsó negyedórában a labda is előkerült.

 

AZ UTOLSÓ HOSSZOKAT RÓTTÁK a jövő bajnokai, amikor a példaképek megérkeztek a medencetérbe. Vogel Somát később meg is állították a folyosón az FTC utánpótlásában pallérozódó gyerekek, a válogatott kapus természetesen örömmel fotózkodott velük. A zöld-fehérek újdonsült világbajnokai mindössze két hetet pihentek a fukuokai torna után, hétfő délelőtt már ismét edzésre jelentkeztek klubjuknál, és mivel a vb-t megjáró légiósok is csatlakoztak a többiekhez, teljes volt a keret, egy szöget sem lehetett volna leejteni a konditeremben.

„Amikor a medence felé sétálok, és rápillantok a fotókra, a nehezebb napokon biztosan motiválni fog, hogy immár a »világbajnok« kifejezés is szerepel a nevem mellett – mondta mosolyogva Vogel Soma, aki az öltözői hangulatról is beszélt. – Jó újra együtt lenni, megosztani egymással a szórakoztató sztorikat, feleleveníteni a nyári emlékeket. Azért nem mindenki örül ennek, a légiósoknak kevésbé sikerült jól a vébé, mint nekünk, magyaroknak, de nem érzem, hogy lenne bennük tüske, ilyenkor viccesre vesszük a figurát. Nagyon fáradtan értem haza Fukuokából, úgy voltam vele, még véletlenül sem szeretnék a medence közelében lenni. Időbe telt, mire feldolgoztam a történteket, amiben segített, hogy a barátaim úgy köszöntek, »Szia, világbajnok!«, az utcán pedig ismeretlenek is megállítottak. A napokban már hiányzott a mozgás és a ferencvárosi közeg, izgatottan vártam, hogy elkezdjük a felkészülést.”

A nyáron igazolt Edoardo Di Somma is izgatott volt, elvégre először ment edzésre a Népligeti uszodába – rá is csodálkozott a létesítményre és környezetére, Jansik Szilárd meg az olasz klasszis hátán díszelgő új tetoválásra. Az erősítés után a vízben folytatták a munkát a játékosok, de a két edzés között azért belefért egy kis asztalitenisz, Fekete Gergő és Danyiil Merkulov bizonyította, hogy a kisebb labdával is jól bánik. A nagyobbak viszont sokáig a helyükön maradtak.

A felkészülés elején persze aligha meglepő, hogy sokat úsznak a pólósok, a bemelegítő négyszáz gyors után Nyéki Balázs az időt is mérte, általában Fekete vagy a görög Sztilianosz Argiropulosz végzett elsőként a penzummal. Az új vezetőedző munkamoráljáról mindent elmond, hogy miután leszállt a világbajnokokat szállító gép Ferihegyen, másnap már edzést tartott csapatának – mint mondta, szerette volna megtisztelni azokat, akik a torna alatt is a Népligetben dolgoztak. Mindenki „Sünije” háromnegyed óra elteltével vette elő a labdákat, de csak azért, hogy segítsék a lábmunkát fejlesztő gyakorlatokat, tempózás közben lóbáltak is a játékosok.

„Alapozó edzés zajlik, biztosan nem kellemes a fiúknak... – mutatott rá Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke, aki két hossz között pacsival üdvözölte a játékosokat. – Nagyon jól sikerült a nyár, kilenc játékosunk lett világbajnok, Varga Zsolt és Nyéki Balázs is a szakmai stáb tagja volt. Ezzel a mondattal viszont le is kell zárni a történteket, mert a sportban örök igazság, hogy amit tegnap elértél, holnap már nem számít. Hamar jönnek az új feladatok, tétmeccsek, a Magyar Kupában és a bajnokságban is meg kell védenünk a címünket. A Bajnokok Ligájában akkor lennénk elégedettek, ha bejutnánk a négyes döntőbe – aztán ha ott leszünk, nyilván szeretnénk megnyerni a sorozatot. A zaklatott idény miatt nehéz kihívás a formaidőzítés, de ha könnyű lenne, akkor nem Nyéki Balázs felelne érte, hanem én.”

Alapozó edzés ide vagy oda, a végén azért néhány passzgyakorlat is belefért, érthető módon ezeket végezték a legnagyobb mosollyal a kerettagok. Miközben Di Somma a közösségi médiára készülő videó kedvéért az ujján pörgette a labdát, néhányan kapura lövéssel zárták a délelőttöt – ritkán látható jelenet volt, amikor Vogel Soma próbálkozását védte Szakonyi Dániel. Mint Vogeltől megtudtuk, régi álma, hogy felnőttmeccsen gólt szerezzen, de arra azért nem kell számítanunk, hogy élesben is ötméterest lő. Éppen elég, ha kivédi…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik