Férfi vízi BL: végig vezetve lett bronzérmes a Ferencváros

Lakner Gábor (Belgrád)Lakner Gábor (Belgrád)
Vágólapra másolva!
2022.06.04. 18:32
Izgalmas hajrában, de végig vezetve győzte le 14–12-re az olasz Bresciát és végzett bronzérmesként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében az FTC-Telekom.
Nemanja Ubovics és az FTC bronzérmes a BL-ben (Fotó: Balogh László)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Nemanja Ubovics és az FTC bronzérmes a BL-ben (Fotó: Balogh László) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

Mintha időhurokba kerültünk volna a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének utolsó napján. Az FTC-Telekom jól kezdett, aztán feljött az ellenfél, ezzel párhuzamosan megakadt a zöld-fehérek támadójátéka, majd a végjátékban megszerezték a győzelmet – szóval, nagyjából ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az első napon, csak ezúttal nem a Jug Dubrovnik volt az ellenfél a negyeddöntőben, hanem a Brescia a harmadik helyért.

Némi különbséget az ellenfél harcmodora jelentett, az olaszokra jellemző teátralitást és hisztériázást ráadásul nagyon megették a játékvezetők, a 20–14-es kiállítási mutató önmagáért beszél. A Ferencváros azonban erre is talált megoldást, és úgy is simán lehozta a hullámzó meccs végjátékát, hogy a meghatározó játékosai közül kettő már nem volt a medencében.

A találkozó lényegében leképezte a zöld-fehérek teljes idényét, hiszen a rutinos játékosok és a légiósok mellett a fiatalok is hozzátették a magukét a 14–12-es győzelemhez, és az egész évadban ez a nagyszerű elegy repítette a csapatot. Méghozzá elég messzire, hiszen a nyáron aligha gondolta volna bárki, hogy a jelentősen átalakult és megfiatalodott csapat bajnoki és Magyar Kupa-győzelemmel, valamint Bajnokok Ligája-bronzéremmel zárja az idényt. Vámos Márton fogalmazta meg találóan, hogy a siker egyik összetevője az volt, hogy a szakvezetés nem tett semmilyen terhet a csapatra, de hát éppen elég motivációt jelentett a belső igény.

A zöld-fehérek fényesebb éremért jöttek Belgrádba, de az elődöntőben a világválogatottnak beillő Pro Recco túl nagy falatnak bizonyult, az olasz sztárcsapat ellen pedig benne van a pakliban a vereség.

Péntek este még lógó orrú játékosokat láttunk a medence partján, szombaton délután viszont csupa mosoly volt az összes olyan vízilabdázó, aki zöld köntöst öltött magára, miután kikászálódott a medencéből. A mindhárom napon nagyszerű hangulatot varázsoló ferencvárosi tábor „Szép volt, fiúk!” rigmussal köszöntötte csapatát, és tényleg megsüvegelendő teljesítményt nyújtottak a kedvenceik. Azt se feledjük, hogy az FTC sorozatban harmadszor nyert érmet a Bajnokok Ligájában – arany és ezüst után ezúttal bronzot –, erre még Varga Zsolt vezetőedző is azt mondta, hogy szép gyűjtemény.

FÉRFI VÍZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCAS DÖNTŐ, BELGRÁD
3. HELYÉRT

Brescia (olasz)–FTC-Telekom 12–14 (2–5, 4–2, 2–4, 4–3)
Belgrád, 500 néző. Vezette: Putnikovics (szerb), Zwart (holland)
BRESCIA: Tesanovics – Gitto, DOLCE 4, Ch. Presciutti 1, Consantin-Bicari, Vapenszki 1, Alesiani 1. Csere: LAZICS 3, Di Somma 1, Luongo 1, Gianazza, Balzarini. Edző: Alessandro Bovo
FTC: Vogel Soma – VIGVÁRI VENDEL 2, Varga Dénes 1, Merkulov 1, Német T., VÁMOS 2, JANSIK SZ 2. Csere: Pohl, Molnár E., FEKETE G. 3, DAMONTE 2, Ubovics 1. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 12/10, ill. 17/5
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Pohl (21. p.), Varga Dénes (29. p.), Alesiani (30. p.).
Kiállítva (végleg, cserével): Ch. Presciutti (29. p.), Jansik Sz. (29. p.), Lazics (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Alessandro Bovo: – A játékosaim nagyon fáradtak voltak a pénteki elődöntő után, de ebből még nem feltétlenül kellett volna annak következnie, hogy a ferencvárosiak az emberelőnyös és emberhátrányos helyzetekben is jobban játsszanak náluk. Mégis ez történt, úgyhogy megérdemelten nyert az ellenfél.
Varga Zsolt: –
Nagyon örülök a bronzéremnek, ez az eredmény megkoronázta az idényünket. Mindig azzal jövök, hogy már a nyolcas döntőbe jutással is elégedettek lehettünk, hiszen nagyon sokat változott a csapatunk a nyáron, de valóban így gondolom, úgyhogy nagyszerű eredmény, hogy a dobogón végeztünk. Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy mennyit fejlődtünk az idény során.

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
5. HELYÉRT
Waspo Hannover (német)–CNA Barceloneta (spanyol) 10–12 (2–0, 2–3, 2–6, 4–3)
7. HELYÉRT
CN Marseille (francia)–Jug Dubrovnik (horvát) 15–13 (4–3, 2–4, 4–3, 5–3)

KÉSŐBB
DÖNTŐ
19.30:
Novi Beograd (szerb)–Pro Recco (olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik