Férfi vízi: megvan a második magyar siker a BENU-kupán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.01. 20:42
A világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 13–8-ra legyőzte Hollandiát a Margitszigeten zajló BENU-kupa 2. fordulójában.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

A franciák elleni nyolcgólos sikert követően újabb, magabiztos győzelmet ért el Märcz Tamás együttese.

A hollandok elleni mérkőzés előtt a válogatottat zsinórban három olimpiai bajnoki címig vezető, 65. életévét betöltő Kemény Dénest köszöntötte a publikum.

Nehezen indult...

HÁRAI Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya: „Nehezen indult, részben mert hiába játszunk a BENU-kupán, edzünk tovább, mert elsődlegesen a világbajnokság a célunk, arra készülünk. Ez a mérkőzés is pont kemény edzésnek illett be, nehezen tudtunk felpörögni, de amiért itt voltunk, az elértük, nyertünk. Ez a játék a görögök ellen kevés lesz, ám remélem, addig kicsit tudunk regenerálódni.”

Az ünnepi hangulat az első negyed után is megmaradt, igaz, a hollandok nem adták könnyen magukat: többször is Vogel Somának kellett bravúrral védenie, hogy a magyar csapat 3–2-es előnnyel zárja a játékrészt. Nem sokkal később a holland szövetségi kapitány tolt ki a sajátjaival, épp egy gólba tartó lövés közben kért időt...

A nagyszünetre kétgólos különbséggel vonulhatott a magyar válogatott (6–4), hogy aztán a harmadik negyedben minden fontos kérdés végére pontot tegyenek Zalánki Gergőék: öt góllal elléptek a riválistól (11–6).

Az utolsó játékrészben két-két találat született mindkét oldalon, de ez a lényegen már nem változtatott: Magyarország két kör után veretlenül áll, és a szintén hibátlan Görögország ellen a tornagyőzelemért szállhat vízbe kedd este (13–8).

VÍZILABDA
BENU-KUPA,
FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI TORNA,MARGITSZIGET
2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 13–8 (3–2, 3–2, 5–2, 2–2)
MAGYARORSZÁG:
VOGEL SOMA – Pásztor, Sedlmayer 1, Manhercz K. 2, Mezei, Jansik Sz. 1, ZALÁNKI 5. Csere: HÁRAI 1, Angyal, Bátori 1, Jansik D. 1, Kovács Gergő 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
HOLLANDIA:
Wagenaar – Nispeling, Muller 1, Van der Burg, LUCAS 1, Gottemaker, JANSSEN 2. Csere: Van Der Horst, Lindhout 1, Veenhuis 2, Koopman, Gbadamassi 1. Szövetségi kapitány: Harry van der Meer
Gól – emberelőnyből:
7/4, ill. 11/5
Gól – kettős emberelőnyből:
–, ill. 1/0
Gól – ötméteresből:
2/1, ill. 1/1
Kipontozódott:
Sedlmayer (25. p.), Jansik D. (31. p.)
MESTERMÉRLEG

Märcz Tamás:
– A hollandok talán tovább bírták ellenünk, mint vasárnap a franciák. Nagyon jó gyakorlás volt, a centerek kemény védőkkel találkoztak, és a védőinknek is kellett harcolniuk. Jó meccset játszottunk, egy pillanatig sem volt kérdéses a magabiztos győzelem. Kicsit ólmosnak éreztem a játékosokat, ebben a tornatermi edzések játszanak közre, előretekintünk azzal, hogy még mindig nagyon kemény fizikai felkészülést végzünk. A görögök elleni összecsapás komoly fokmérő lesz.
Harry van der Meer:
– Jó mérkőzést játszottunk. A végén sok hibát követtünk ki, ezért alakult ki a nagy különbség, amit sajnálok. Ugyanakkor csak három hete kezdtük el a munkát, nem vagyunk topformában, szóval összességében jó teszt volt.

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Görögország–Franciaország 15–6 (1–3, 4–2, 4–1, 6–0)

TOVÁBBI PROGRAM
KEDD

16.00: Hollandia–Franciaország
19.30: Magyarország–Görögország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik