Női vízi-vl: 30 gól a meccsen, magyar győzelem Kanada ellen

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2019.06.06. 19:54
null
A magyar csapat gólokban gazdag meccset nyert meg (Fotó: Török Attila)
Kézilabdás eredményt hozó mérkőzésen, az utolsó percekben lőtt két góllal 16–14-re győzött a magyar női vízilabda-válogatott Kanada ellen a világliga budapesti nyolcas döntőjében, így a B-csoport harmadik helyén zárt és Hollandia ellen játszik az elődöntőbe jutásért szombaton.

 

Le kell zárni” – még szerdán este, az oroszoktól elszenvedett 14–9-es vereség után fogalmazott így Illés Anna, a női vízilabda-válogatott tagja, és csütörtökön, a Kanada elleni mérkőzés kezdete előtt úgy tűnt, a csapat tényleg elfelejtette a pofont. A Tankcsapda Mennyország touristjára mosolygósan vonultak be a játékosok, akik Vályi Vanda találatával a 3. percben vezetést szereztek. Később akcióból Gyöngyössy Anikó talált be, majd az utolsó percben, fórban Szücs Gabriella – csupa olyan játékelem, amely az oroszok ellen csődöt mondott. Ugyan egy kettős előny kimaradt, ám mert csak két kanadai gól esett, magyar vezetéssel zárult a negyed (3–2).

A röpke szünet után Keszthelyi Rita távoli bombával adta meg az alaphangot, ám az ellenfél sem tétlenkedett, ráadásul még csak a 10. percben jártunk, amikor Garda Krisztina kipontozódott. A csapatkapitány Keszthelyi hátára vette a csapatot – nyolc perc alatt négy gólt vágott –, ami kellett is, mert a rivális jól sáfárkodott az előnyeivel. Mindkét oldalon repkedtek a fórok, amelyekből a tüzesebbnek tűnő kanadai csapat jött ki jobban, mivel a magyar emberhátrányos védekezés visszafogottan fogalmazva is dadogott (8–10). A negyed részeredménye, a 8–5 egyébként végeredménynek is beillene…

Újabb gólokban gazdag felvonás következett, de több magyar sikerélménnyel: bár a kanadaiak továbbra is eredményesek voltak fórból, a hazaiak lefordulásból, előnyből és ötméteresből is tartották a lépést az ellenféllel (13–13).

A rengeteg ítélet miatt széttöredezett a játék, az úszóverseny rengeteget kivett a pólósokból, így aztán elapadt a gólözön. Szerencsére az utolsó percekben a magyar csapat bizonyult élesebbnek, Szilágyi Dorottya és Horváth Brigitta találatával 16–14-re nyert, így a B-csoport harmadik helyén zárt.

Az Európa-bajnok holland válogatott nagy csatában, egy góllal nyert az ausztrál csapat ellen a Duna Arénában, a női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének csütörtöki harmadik fordulójában, így az A-csoport második helyén végzett. A találkozó legjobbja Maud Megens volt öt góllal.

A torna győztese elsőként szerez indulási jogot a jövő évi tokiói olimpiára.

NŐI VILÁGLIGA
SZUPERDÖNTŐ, DUNA ARÉNA
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–KANADA 16–
14 (3–2, 5–8, 5–3, 3–1)
Budapest,
Duna Aréna, 600 néző. Vezette: Ohme (német), Johnson (ausztrál)
MAGYARORSZÁG:
Kasó – Szilágyi D. 2, Keszthelyi 5, Illés, Gyöngyössy 1, Szücs 1, Vályi V. 2. Csere: Garda, Gurisatti 3, Parkes 1, Horváth B. 1, Rybanska. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
KANADA: C. Wright – Fournier, McKelvey 2, Eggens 1, LEMAY-LAVOIE 2, CHRISTMAS 3, E. Wright 2. Csere: Vulpisi (kapus), Crevier, Sohi, McKee 2, Bekhazi 2, Paul. Szövetségi kapitány: David Paradello
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 14/8
Gól – kettős emberelőnyből:
2/1, ill. –
Gól – ötméteresből:
3/1, ill. 1/1
Kipontozódott:
Garda (10.), McKelvey (25. p.), Christmas (31. p.), Bekhazi (32. p.)
MESTERMÉRLEG

Bíró Attila:
– A harminc gól talán a nézőknek élvezetesebb, mint egy kevés gólos meccs, a kispadon persze nehéz volt végigélni. Az a fontos, hogy pénteken, ha sok-, ha kevés gólos meccsen, legyőzzük a hollandokat. Akciódúsabb volt a játékunk, mint eddig, többet fordultunk, ez tetszett, még akkor is, ha sok helyzetet kihagytunk.
David Paradello:
– Hajtottak végéig a lányok, szép teljesítmény, hogy végig ilyen jól bírták a tempót. Többször is labdát lopott tőlünk az ellenfél, ez sokba került, a negyeddöntőre javulnunk kell.

Egyesült Államok–Oroszország 12–7 (5–3, 2–0, 3–3, 2–1)
A csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 9 pont, 2. Oroszország 5, 3. Magyarország 3, 4. Kanada 1

A-CSOPORT
Hollandia–Ausztrália 8–7 (2–3, 4–2, 2–1, 0–1)
Olaszország–Kína 10–7 (3–2, 2–1, 2–2, 3–2)
A csoport végeredménye: 1. Olaszország 9 pont, 2. Hollandia 6, 3. Ausztrália 3, 4. Kína 0

A PÉNTEKI PROGRAM
NEGYEDDÖNTŐ
15.00:
Oroszország–Ausztrália
16.45: Kanada–Olaszország
18.30: MAGYARORSZÁG–Hollandia
20.15: Kína–Egyesült Államok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik