Női vízi: újabb alapemberekre nem számíthat a kapitány

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2017.02.17. 10:33
Bíró Attila Eb-címvédő női vízilabda-válogatottja kedden a Margitszigeten Franciaország ellen folytatja a világliga kontinentális selejtezőjét. A 18 fős keret csütörtök estétől készül együtt.

Az egyaránt alapembernek számító center, Bujka Barbara és a csapatkapitány Keszthelyi Rita sérülés miatt ezúttal nem áll a szövetségi kapitány rendelkezésére, ahogy a betegséggel bajlódó kapus, Bolonyai Flóra is kimaradt, míg a BVSC bekkje, Máté Zsuzsanna először kapott meghívót Bírótól, aki hétfőn szűkíti keretét.

Az amerikai egyetemi bajnokságban játszó Antal Dóra és Illés Anna hiánya már nem újdonság, a két pólós csak a nyáron tér haza. A magyar válogatottnak a két kulcsember, Bujka és Keszthelyi nélkül is biztosan győznie kell a szerényebb képességű franciák ellen: november végén idegenben, felforgatott kerettel és öt újoncot avatva 16–6-ra nyertek a mieink.

Bíró a szövetség honlapján leszögezte: nem becsülik le a franciákat, de már sokkal inkább az áprilisi utolsó, olaszországi mérkőzésre készülnek, azt a taktikát gyakorolják az edzéseken, mert nincs sok idejük együtt, minden lehetőséget meg kell ragadniuk.

A világliga sanghaji nyolcas szuperdöntőjébe Európából a két selejtezőcsoport győztese, valamint a legjobb második helyezett jut be. Miután a magyar válogatott január 24-én hazai medencében ötméteresekkel legyőzte Olaszországot, így ha a franciákat ismét megveri, a legrosszabb esetben is legjobb másodikként szinte biztosan továbbjut.

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Doroszlai Vanda (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Czigány Dóra, Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (mind Dunaújváros), Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Takács Orsolya (mindhárom BVSC), Parkes Rebecca (Eger)

NŐI VÍZILABDA, VILÁGLIGA
EURÓPAI-SELEJTEZŐ. B-CSOPORT. 4. JÁTÉKNAP

Február 21.: Magyarország–Franciaország, 18.30
A B-csoport állása: 1. MAGYARORSZÁG 5 pont (29–17), 2. Olaszország 4 (25–17), 3. Franciaország 0 (10–30)
Az A-csoport állása: 1. Görögország 4 pont, 2. Oroszország 3, 3. Hollandia 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik