Vízilabda: Nagy Viktor helyettese csak az elején izgult

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2016.12.28. 17:43
null
Kardos Gergelyből az első negyed után elszállt a feszültség (Fotó: Veres Viktor)
Hamar elszállt a feszültség a Nagy Viktort helyettesítő szolnoki kapus Kardos Gergelyből az Eger ellen, míg Varga Dénes úgy érezte, senki nem pörgött igazán az év utolsó meccsén, a keddi Szuperkupán.


Nem először tempózott a bajnoki címvédő Szolnok férfi vízilabdacsapatának kapujában Kardos Gergely, ám kedd este valóban mély vízbe dobták, ugyanis az Eger elleni Szuperkupa-döntőn kellett helytállnia. A válogatott Nagy Viktor az előre befizetett családi útja miatt igazoltan hiányzott a találkozóról, a világbajnok kapus távollétében pedig az utánpótlás-válogatott játékosra várt a feladat, hogy útját állja az egri lövéseknek. Az esélyesebb szolnokiak végül 14–9-re győztek, így a 21 esztendős kapus számára bizonyára emlékezetes maradt a meccs.

„Nagyon örültem, hogy védhettem a döntőben, de annak még inkább, hogy miénk lett a kupa – mondta a Honvédtól szerződtetett kapus. – Nem voltam teljesen elégedett a saját teljesítményemmel,, az elején kicsit izgultam is, de úgy gondolom, ez ilyenkor természetes. Szerencsére az első negyed után jobban belelendültem, elszállt belőlem a feszültség, és elkaptam a fonalat. A folytatásban sokkal magabiztosabbnak éreztem magam. Remélem, a közeljövőben is lesznek olyan meccsek, amikor én is hozzátehetem a magamét a csapat sikeréhez.”

A sima győzelemhez az olimpiai bajnok Varga Dénesre is szükség volt, aki négy gólt szerzett a zuglói Laky uszodában rendezett meccsen.

„Mindkét csapatból hiányoztak alapemberek, és mivel a meccs időpontja sem volt az igazi, elég alacsony fordulatszámon pörögtek a játékosok – mondta Varga Dénes. – A pihenőidő közepén nagyon nehéz felszívni magunkat, úgy igazából senki nem is tette meg. Annak örülök, hogy egyik csapatban sem volt sérülés, és remélem, hogy ha már így alakult a program, legalább a nézők jól szórakoztak.”

A nőknél az ob I-es és Magyar Kupa-címvédő UVSE hódította el a serleget, miután nagyszerű védekezésének köszönhetően 8–4-re legyőzte a BVSC-t. A győzelemből Tóth Ildikó, a vállműtét után visszatérő válogatott center is kivette a részét, aki először játszott tétmeccset az augusztusi, riói olimpia óta.

„Eredetileg úgy terveztem, hogy november közepén, a Magyar Kupa döntőjében térek vissza, de végül beláttam, hogy nincs értelme kockáztatni – mesélte Tóth Ildikó. – Szerencsére már nem kell azzal foglalkoznom, melyik a műtött vállam, mindkét kezemet egyformán használhatom, ezen a téren száz százalékosnak érzem magam. Ami a meccset illeti, a korábbi rangadókhoz hasonlóan megint a védekezésünket kell dicsérnem, hátul nagyon stabilak voltunk, és Gangl Edina is remekül védett. Sosem lehetünk teljesen elégedettek, de ismét aranyérmet nyertünk, márpedig most csak ez számított.”

FÉRFI VÍZILABDA SZUPERKUPA
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–ZF-EGER 14–9 (3–3, 4–1, 5–3, 2–2)
Laky uszoda, 800
néző. V: Székely Balázs, Németh András
SZOLNOK: Kardos G. – PRLAINOVICS 3, VARGA DÉNES 4, Gocics, Mezei, Vámos 1, Jansik D. Csere: Kis G. 1, M. Alekszics, FÜLÖP B. 2, Crousillat 2, Szatmári, Hangay Z. 1. Edző: Cseh Sándor
EGER: B. Mitrovics – Kovács Gergő 1, ERDÉLYI 3, Hosnyánszky 1, Bedő, Decker Á. 1, Lőrincz B. 2. Csere: Hárai 1, Biros B., Korózs, Kürti, Mata, Sári. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 7/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– A szuperkupa megnyerésének örül a győztes csapat, így mi is. Ez a harmadik trófeánk ebben a szezonban, de szakmailag nem akarom elemezni. Összeraktunk valamit decemberre, és hogy ezt ne veszítsük el, mindenki komolyan vette a meccset.
Dabrowski Norbert: – Tudtam, hogy ez a megelőző lépés lesz azon az úton, amelyen valójában január nyolcadikán indulunk el, amikor elkezdünk dolgozni. Nagyon rossz érzés kikapni egy döntőben öt góllal, főleg hogy közeli a Magyar Kupa-fináléban elszenvedett vereség is. Ha azt nézem, hogy ott hattal veszítettünk és négy gólt lőttünk, most pedig felforgatott összeállításban alapelemek nem működtek, mégis szorosabb lett, erre lehet építeni, de lesz munkánk bőven. Állunk elébe!

NŐI VÍZILABDA SZUPERKUPA
UVSE–BVSC-ZUGLÓ-DIAPOLO 8–4 (2–1, 2–1, 2–1, 2–1)
Laky uszoda, 700
néző. V: Petik András, Kun
UVSE: GANGL – KESZTHELYI 4, Czigány D., Szücs G. 1, Tóth I. 1, Kisteleki H. 1, Csabai 1. Csere: Takács Vivien, Van Der Sloot, Kövesdi, Kiss E., Kuna Sz., Hertzka O. Edző: Áts Bertalan
BVSC: Bolonyai – Farkas K., Kisteleki D., Máté 1, Gyöngyössy A., Takács Viktória, Leimeter. Csere: Takács O., Kele 1, Koncz, Crittenden, VARGA V. 2, Pócsi. Edző: Petrovics Mátyás
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 7/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Szücs G. (16. p.)
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan:
– Jó mérkőzés volt, pedig egyik csapat sem tudott rendesen készülni, de mindkettő felpörgött. Elsősorban a masszív, stabil védekezésünknek köszönhetjük a győzelmet. Mostantól a magyar bajnokságra és a nemzetközi kupára készülünk.
Petrovics Mátyás: – A védekezésünk rendben volt, főleg egyenlő létszámnál, az UVSE ellen ez is nagy teljesítmény. A támadásainkból hiányzott az átütőerő, nem vagyunk bomba formában, igaz, nem is most kell a maximumon pörögni. A harmadik negyed közepéig így is egyenlő partnerek voltunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik