Női vízi El: döntetlent játszott Spanyolországban az UVSE

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.02.18. 21:44
Az UVSE döntetlent játszott csütörtökön a spanyol Mataró vendégeként a női vízilabda Euroliga negyeddöntős párharcának első mérkőzésén.

A magyar bajnoki címvédő a nagyszünetig fej fej mellett haladt ellenfelével az európai szövetség honlapja szerint. A harmadik harmad végére a házigazda egygólos előnyre tett szert, a záró felvonásban pedig két találattal is vezetett, ám az Euroligában tavaly negyedik UVSE egyenlíteni tudott. A visszavágó jövő szombaton lesz.

A sorozat másik magyar résztvevője, a Szentes szerdán öt góllal, 15–10-re kikapott az ugyancsak spanyol Sabadell vendégeként. Ennek a párharcnak jövő pénteken játsszák a második mérkőzését.

A negyeddöntők győztesei a sorozat négyes döntőjébe jutnak, míg a vesztesek a LEN-kupa final fourjában lesznek érdekeltek.

VÍZILABDA
NŐI EUROLIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

CN MATARÓ (spanyol)–UVSE 7–7 (1–1, 3–3, 2–1, 1–2)
Mataró. V:
Dutilh-Dumas (holland), Moiralisz (görög)
MATARÓ: Keeve – Gragnolati, Ai. Bonamusa, Beneku, Tarrago 3, Al. Bonamusa, Cambray 1, Gibson-Byrne 1, M. Bach, Meseguer, Ríos, L. López 2. Edző: Florin Bonca
UVSE: Gangl – Antal 3, Keszthelyi 3, Csabai, Tóth I. 1, Szücs G., Kisteleki H. Csere: Kövesdi, Hertzka Orsolya, Kuna Sz., Takács V., Kiss E. Edző: Áts Bertalan
Gól – emberelőnyből: 15/4, ill. 8/3
Kipontozódott: L. López (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan:
– Mínusz kettőről hoztuk vissza a mérkőzést, és nyerhettünk is volna, a lányokat mindenképpen dicséret illeti. Jó volt az emberhátrányos védekezésünk, amit nem volt nehéz gyakorolni, mert szinte az egész mérkőzésen hátrányban voltunk. A hazai találkozóra vagy a bekkelésen kell finomítani, vagy többet kell majd zónáznunk. Annak örülök, hogy a kezdő sorunkból senki sem pontozódott ki, és vízben lehettek a végjátékban. A visszavágóra a támadójátékunkon is kell még csiszolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik