Férfi vízi: Benedek 22 fős kerete az uszodaavató gálára

R. B. B.R. B. B.
Vágólapra másolva!
2014.10.03. 09:39
Benedek Tibor, a férfiválogatott kapitánya ezúttal az utánpótlást vezető Horkai Györggyel közösen jelölte ki azt a 22 fős keretet, amely vízbe száll október 7-én, a BVSC uszodájának avató gálamérkőzésén, amelyen a felnőttválogatott a junioregyüttessel mérkőzik meg.
Benedek Tibor korábban arról beszélt, hogy tervei szerint kipróbál néhány fiatalt a 2014–2015-ös világliga-sorozatban, de a mostani névsorban túl sok ifjú van még, a kapitány pedig kérdésünkre nem akarta nevesíteni azokat a tehetségeket, akik később is lehetőséget kapnak nála. Így csak következtethetünk, hogy a meghívottaknak lehet esélyük erre.„Két-három fiatalt szeretnék kipróbálni a világligában, jövő kedden azonban a gálamérkőzésen lesz a hangsúly, s köszönöm a kluboknak, hogy elengedték a játékosokat – mondta Benedek Tibor, aki az uszodaavató napján sorra kerülő OSC–Honvéd mérkőzés érdekeltjeit, illetve rutinos pólósai nagy részét nélkülözi. – Természetesen megvannak az elképzeléseim a következő két évre, és tudom, hogy kevés a lehetőség, de ezzel kell élniük a fiataloknak. Erdélyi Balázst szoktam ilyenkor példaként felhozni, akinek csak két edzés kellett, hogy bebizonyítsa, helye van a keretben.”

A gálameccset követően a férfiválogatott tagjai kétszer találkoznak még az idén, novemberben, illetve decemberben lesz egy-egy világliga-mérkőzése a csapatnak.

FÉRFI VÍZILABDA
A VÁLOGATOTT KERET

Kapusok: Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közép), Kardos Gergely (KSI)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Hornyák Olivér, Lőrincz Bálint, Zalánki Gergő (mind Eger), Horváth Zsombor (PVSK), Jansik Dávid, Madaras Norbert, Mezei Tamás, Tóth Márton, Varga Dániel (mind Szolnok), Kalanovics Balázs, Kovács Gergő (mindkettő KSI), Kovács Zoltán (Miskolc), Lovas Péter, Szatmári Kristóf, Vadovics Viktor (mindhárom UVSE), Manhercz Krisztián (Szeged), Pellei Frank (Valdor-Szentes)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik